Ovakav tip krofnica se doslovno sam prži, jer se same okreću u vrelom ulju i tako dobijaju ujednačenu boju sa svih strana. Da bi ste postigli ovaj efekat ulje mora biti dobro zagrejano. Ovaj recept će vam u mnogome olakšati pripremu, jer ne čekate da testo naraste, a celokupno vreme spremanja neće vam oduzeti više od 25 minuta. Da testo bude prozračno i mekano, a korica hrskava, u smesu dodajte jednu kašiku ruma.
Sastojci:
- 400 ml jogurta
- 2 jajeta
- 20 kašika brašna
- 1 kesica praška za pecivo
- 2 kesice vanilin šećera
- prstohvat soli
- 1 kašika ruma
Priprema:
U dublju činiju sipajte jogurt, dodajte cela jaja i sve dobro umutite. Potom dodajte so, šećer, vanilin šećer, prašak za pecivo, rum i brašno.
Najbolje da testo umutite mikserom. Treba da bude retko, ali dosta gušće od onog za palačinke. U tiganj ili pliću šerpu sipajte dosta ulja i dobro zagrejte. Krofnice spuštajte kašičicom u ulje i pržite ih dok ne porumene. vadite ih na papirni ubrus kako bi se ocedile od viška ulja, a pre služenja ih po želji pospite šećerom u prahu.
Izvor: Stvar ukusa
Gusta krompir čorba sa slaninicom
Pileći file u aromatičnom sosu od pavlake i paradajza
Recept za najukusniju karbonaru sa piletinom - bez pavlake!
salata
posno