Ovakav tip krofnica se doslovno sam prži, jer se same okreću u vrelom ulju i tako dobijaju ujednačenu boju sa svih strana. Da bi ste postigli ovaj efekat ulje mora biti dobro zagrejano. Ovaj recept će vam u mnogome olakšati pripremu, jer ne čekate da testo naraste, a celokupno vreme spremanja neće vam oduzeti više od 25 minuta. Da testo bude prozračno i mekano, a korica hrskava, u smesu dodajte jednu kašiku ruma.

Sastojci:

  • 400 ml jogurta
  • 2 jajeta
  • 20 kašika brašna
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 2 kesice vanilin šećera
  • prstohvat soli
  • 1 kašika ruma

Priprema:

U dublju činiju sipajte jogurt, dodajte cela jaja i sve dobro umutite. Potom dodajte so, šećer, vanilin šećer, prašak za pecivo, rum i brašno.
Najbolje da testo umutite mikserom. Treba da bude retko, ali dosta gušće od onog za palačinke. U tiganj ili pliću šerpu sipajte dosta ulja i dobro zagrejte. Krofnice spuštajte kašičicom u ulje i pržite ih dok ne porumene. vadite ih na papirni ubrus kako bi se ocedile od viška ulja, a pre služenja ih po želji pospite šećerom u prahu.

Izvor: Stvar ukusa