Brzo i jeftino jelo, samo je pitanje da li volite. Za one koji vole, uz pire krompir i salaticu ručak čas posla.

Najbolje da je sami isečete u baš tanke šnicle ili da tražite da vam mesar to uradi.

Sastojci:

  • količina džigerice po izboru
  • brašno
  • ulje za prženje
  • so i peršunov list
  • nekoliko čenova belog luka

Priprema:

Šnicle od svinjske džigerice se ne sole odmah da ne bi ispustile vodu pa posle bile tvrde. Višak vode pokupiti ubrusom.

Zagrejati ulje u tiganju, ne na najjaču vatru nego nešto slabiju.

Uvaljati svaki komad džigerice u brasno sa obe strane i staviti da se prži u zagrejano ulje.

Pržiti dok brašno blago ne porumeni. Što su parčići tanji, to je i prženje kraće.

Slagati sve u činiju i držati poklopljeno dok sve ne završite.

Kako izvadite jednu turu tako je posolite, dok je sve vrelo, pospete peršunovim listom i pospete belim lukom.

Sledeću turu slažete preko, onda se sve lepo upari i ukusi sjedine.

Količina soli, peršuna i belog luka ide po ukusu.

Zadnju turu kada ispečete uljem (ne bi trebalo da ga je previše) prelijete sve u činiji, opet poklopite i ostavite do posluženja.

Prijatno.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: domacirecepti.net