Brzo i jeftino jelo, samo je pitanje da li volite. Za one koji vole, uz pire krompir i salaticu ručak čas posla.
Najbolje da je sami isečete u baš tanke šnicle ili da tražite da vam mesar to uradi.
Sastojci:
- količina džigerice po izboru
- brašno
- ulje za prženje
- so i peršunov list
- nekoliko čenova belog luka
Priprema:
Šnicle od svinjske džigerice se ne sole odmah da ne bi ispustile vodu pa posle bile tvrde. Višak vode pokupiti ubrusom.
Zagrejati ulje u tiganju, ne na najjaču vatru nego nešto slabiju.
Uvaljati svaki komad džigerice u brasno sa obe strane i staviti da se prži u zagrejano ulje.
Pržiti dok brašno blago ne porumeni. Što su parčići tanji, to je i prženje kraće.
Slagati sve u činiju i držati poklopljeno dok sve ne završite.
Kako izvadite jednu turu tako je posolite, dok je sve vrelo, pospete peršunovim listom i pospete belim lukom.
Sledeću turu slažete preko, onda se sve lepo upari i ukusi sjedine.
Količina soli, peršuna i belog luka ide po ukusu.
Zadnju turu kada ispečete uljem (ne bi trebalo da ga je previše) prelijete sve u činiji, opet poklopite i ostavite do posluženja.
Prijatno.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus