Odličan obrok za celu porodicu, a pravi se od svežeg kupusa i od pileće džigerice. Peče se manje od pola sata, zato je vrlo zahvalan ručak jer se brzinski priprema. Džigerica se umesto u mleku, marinira u belom vinu i crnom luku koji daju specifičnu aromu. 

Sastojci:

  • 600 g pileće džigerice 
  • 1 kg kupusa 
  • 2 crna luka 
  • 1 kašičica šećera 
  • 150 ml belog vina 
  • 50 g istopljenog putera 

Priprema:

Isecite kupus na deblje kolutove, a zatim poređajte na pleh obložen pek papirom. Luk isecite na rebarca, pa posolite, pobiberite, pošećerite i sipajte vino. Promešajte, pa dodajte pileću džigericu. Sipajte istopljeni puter, još malo posolite i dobro sjedinite. Marinirajte oko 15 minuta. Sipajte na kupus, pa premažite sa još malo istopljenog putera. Pecite na 180°C oko 20 minuta.

Izvor: Stvar ukusa