Rolovana pileća džigerica nezaobilazan je deo većine kafanskih menija, ali sada je uz malo truda možete napraviti i u svom domu. Služite je uz neki prilog kao što je restovan krompir, ili samostalno uz neku sezonsku salatu. Ovako pripremljena sigurno će se dopasti i onima koji nisu veliki ljubitelji džigerice.

Sastojci:

  • 300 g pileće džigerice
  • 100 g slanine isečene na tanke listove
  • so, biber

Pripema:

Džigericu očistite ukoliko na njoj ima žila, operite ispod mlaza vode i isecite na polovine. Posolite i pobiberite po ukusu. Svaki komadić džigerice umotajte jednim listom tanko isečene slanine, pa ređajte na štapiće za ražnjiće. Na svaki štapić stavite po četiri komada. Za pečenje bi najbolji bio gril tiganj, ali ukoliko ga nemate, može i klasičan. Dobro ga zagrejte na suvo, bez ulja, pa pržite sa svake strane oko pet minuta, dok džigerica ne dobije tamnu boju i slaninica ne bude hrskava.

Izvor: Stvar ukusa