Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ROLOVANA PILEĆA DŽIGERICA: Gurmanski ručak za desetku, kome neće odoleti ni najveći probirljivci

Rolovana džigerica omiljeno je jelo pravih gurmana.

 Rolovana džigerica kao iz kafane Izvor: Shutterstock

Rolovana pileća džigerica nezaobilazan je deo većine kafanskih menija, ali sada je uz malo truda možete napraviti i u svom domu. Služite je uz neki prilog kao što je restovan krompir, ili samostalno uz neku sezonsku salatu. Ovako pripremljena sigurno će se dopasti i onima koji nisu veliki ljubitelji džigerice.

Sastojci:

  • 300 g pileće džigerice
  • 100 g slanine isečene na tanke listove
  • so, biber

Možda će vas zanimati

Pripema:

Džigericu očistite ukoliko na njoj ima žila, operite ispod mlaza vode i isecite na polovine. Posolite i pobiberite po ukusu. Svaki komadić džigerice umotajte jednim listom tanko isečene slanine, pa ređajte na štapiće za ražnjiće. Na svaki štapić stavite po četiri komada. Za pečenje bi najbolji bio gril tiganj, ali ukoliko ga nemate, može i klasičan. Dobro ga zagrejte na suvo, bez ulja, pa pržite sa svake strane oko pet minuta, dok džigerica ne dobije tamnu boju i slaninica ne bude hrskava.

Izvor: Stvar ukusa

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Pročitajte još:

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti