Doručak je najvažniji obrok i zato je bitno da ga na preskačete. Umesto kajgane, omleta ili ovsenih pahuljica sada napravite sufle od krompira, koji će vas očarati na prvi zalogaj. Umutite sve sastojke i pecite, toliko je jednostavno.
Sastojci:
- 3 krompira srednje veličine
- 1/2 šolje čedara
- 1/4 šolje parmezana
- 1/2 kašičice belog luka u prahu
- 1/2 kašičice tucane paprike
- 2 kašike istopljenog putera
- 1/3 šolje mleka (sobne temperature)
- 2 velika jajeta (sobna temperatura)
- 2 kašike svežeg korijandera
Još:
- puter
- prezle
Priprema:
Keramičke posude premažite puterom sobne temperature i pospite prezlama. Krompir skuvajte, pa dodajte rendani čedar i parmezan, začine, istopljeni puter, mleko i žumanca, kao i iseckani korijander. Belanca umutite, pa dodajte i lagano promešajte sve. Sipajte u posude i pecite na 220°C oko 20 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus