Lepinje koje neodoljivo podsećaju na mekike samo što u njima nema kvasca i nema čekanja da testo naraste. Prave se od samo dva osnovna sastojka, malo šećera i malo soli. Sve što vam je potrebno verovatno već imate u kući. Sjajno su rešenje ukoliko u kuću nemate svež hleb, a ne izlazi vam se do prodavnice.
Sastojci:
- 350 g brašna
- 200 ml kisele vode
- kašičica soli
- kašičica šećera
Priprema:
U brašno dodajte so i vodu, a potom lagano ulijte kiselu vodi, pa zamesite da dobijete glatko testo koje se odvaja od posude. Testo podelite na sedam jednakih delova, pa formirajte lopte. Oklagijom razvucite svaku što tanje. Pecite ih u tiganju u dobro zagrejanom ulju i pržite sa obe strane dok ne dobiju zlatnu koricu.
Izvor: Stvar ukusa
AKO JE VAMA NEŠTO VAŽNO, VAŽNO JE I NAMA: SLAVIMO 20 GODINA!
Čuvena torta Marlenka kao iz reklame
Trikovi da iskoristite previše kiselo testo, koje ne može da naraste
Sezonska pasta sa bundevom
Slatka kukuruzna pita