Lepinje koje neodoljivo podsećaju na mekike samo što u njima nema kvasca i nema čekanja da testo naraste. Prave se od samo dva osnovna sastojka, malo šećera i malo soli. Sve što vam je potrebno verovatno već imate u kući. Sjajno su rešenje ukoliko u kuću nemate svež hleb, a ne izlazi vam se do prodavnice.
Sastojci:
- 350 g brašna
- 200 ml kisele vode
- kašičica soli
- kašičica šećera
Priprema:
U brašno dodajte so i vodu, a potom lagano ulijte kiselu vodi, pa zamesite da dobijete glatko testo koje se odvaja od posude. Testo podelite na sedam jednakih delova, pa formirajte lopte. Oklagijom razvucite svaku što tanje. Pecite ih u tiganju u dobro zagrejanom ulju i pržite sa obe strane dok ne dobiju zlatnu koricu.
Izvor: Stvar ukusa
Tradicionalni norveški uštipci sa suvim grožđem i jabukama
Najlepša torta sa kafom i čokoladom
Brzi mafini od speltinog brašna sa kobasicom
Starinski recept za medenu pitu
Jednostavan juneći gulaš