Lepinje koje neodoljivo podsećaju na mekike samo što u njima nema kvasca i nema čekanja da testo naraste. Prave se od samo dva osnovna sastojka, malo šećera i malo soli. Sve što vam je potrebno verovatno već imate u kući. Sjajno su rešenje ukoliko u kuću nemate svež hleb, a ne izlazi vam se do prodavnice.
Sastojci:
- 350 g brašna
- 200 ml kisele vode
- kašičica soli
- kašičica šećera
Priprema:
U brašno dodajte so i vodu, a potom lagano ulijte kiselu vodi, pa zamesite da dobijete glatko testo koje se odvaja od posude. Testo podelite na sedam jednakih delova, pa formirajte lopte. Oklagijom razvucite svaku što tanje. Pecite ih u tiganju u dobro zagrejanom ulju i pržite sa obe strane dok ne dobiju zlatnu koricu.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus