Prezle su čarobni sastojak. Oni unose neverovatnu teksturu u kremasta jela od testenine i pite sa krompirom. Sa njima možemo pohovati, ali i transformisati jela uz vrlo malo napora.
Uvek je jeftinije da napravite svoj proizvod nego da kupujete gotov. A pravljenjem smanjujete bacanje hrane. Zato ako vam ostane bajati hleb, nemojte ga bacati nego napravite prezle.
Kako da napravite prezle u 4 laka koraka:
Treba vam 1 vekna bajatog hleba, blender i posuda.
Hleb iscepkajte u sitne komadiće i stavite u blender i miksajte minut do dva (do željene teksture). Prebacite u hermetički zatvorenu posudu do upotrebe.
Šta možete da radite sa prezlama?
- Na pleh gde želite da stavite testo za picu, stavite prezle umesto brašna jer će one sprečiti lepljenje testa za pleh i zahvaljujući njima dobićete hrskavu koricu.
- Uzmite dosta prezli i složite ih na pleh. Zatim pospite maslinovim uljem, morskom soli, crnim biberom i omiljenim biljem i onda ih propržite u tiganju dok ne dobiju zlatnu boju. Takvim prezlam možete da pospete salatu, testeninu, čorbu, pirinač ili paprike za bolji ukus.
- Prezlama možete da povežete meso i ono će imati bolji ukus. To možete sa mlevenim mesom ako pravite ćufte, faširane...
- Možete sa prezlama da pohujete meso.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem