Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KAFANSKI ŠKEMBIĆI U SAFTU: Tradicionalni specijalitet sa juga Srbije koji obožavaju svi pravi gurmani

Škembići u saftu su tradicionalni specijalitet koji se najviše sprema na jugu Srbije.

 Škembići u saftu Izvor: Shutterstock

Škembići u saftu su jelo tipično za jug Srbije, a dok ga jedni obožavaju, drugi ne mogu da ga smisle. Pravi grumani tačno znaju u kojoj kafani ih najbolje spremaju. Ovaj recept jedan je od pravih kafanskih uz koje će i oni koji ne vole škembiće, biti pred izazovom da ih probaju. Sve što je potrebno jeste malo strpljenje da ga spremite.

Sastojci:

  • 1 kg junećih škembića
  • 1 veza zeleni
  • 4 čena belog luka
  • 2 lovorova lista
  • 5 glavica crnog luka
  • 100 g slanine
  • 50 ml soka od paradajza
  • 1 puna kašika masti
  • 4 kašike brašna
  • pola glavice celera
  • so
  • biber u zrnu
  • aleva paprika

Možda će vas zanimati

Priprema:

Škembiće očistite i operite, a potom stavite u lonac i nalijte vodom. Dodajte seckanu zelen i celer, glavicu crnog luka i dva čena belog luka, jedan lovorov list i biber u zrnu. Sve ostavite da se kuva oko četiti i po sata. Kuvane škembiće ohladite i isecite na šire trake. U šerpi zagrejte mast, pa dodajte sitno seckane četiri glavice crnog luka, pa pržite dok se ne zastakli. Ubacite sitno seckanu slaninu, zatim brašno i neprestano mešajte dok se ne uprži i ne dobije braon boju. Dodajte preostali sitno seckani beli luk, slatku mlevenu papriku i sok od paradajza. Sipajte litar i po vode i ubacite škembiće, pa ih kuvajte još 20 minuta.

Izvor: Stvar ukusa

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Pročitajte još:

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti