Ako se pridržavate Uskršnjeg posta i ponestale su vam ideje za ručak, mi vam predlažemo fantastičan posni gulaš koji će vas oduševiti bez obzira što nema meso. Raznovrsno povrće kuvano u paradajz i soja sosu oduševljava već na prvi zalogaj, a super je što nema ni zaprške. Možete da poslužite sa posnim lepinjama.
Sastojci:
- 1 kg krompira
- 1 paprika
- 400 g boranije
- 5 čenova belog luka
- 1 crni luk
- 50 ml soja sosa
- 200 ml paradajz sosa
- 350 ml vode
- peršun
Priprema:
Krompir isecite na kockice, pa ispržite na malo ulja nekih 10-ak minuta. Zatim dodajte smrznutu boranicu, sitno secakn beli luk, papriku isečenu na kockice, seckani peršun kao i crni luk. Ostavite tako još 10 minuta, pa sipajte paradajz i soja sos. Promešajte. Sipajte vodu, poklopite i kuvajte još 5 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem