Ako se pridržavate Uskršnjeg posta i ponestale su vam ideje za ručak, mi vam predlažemo fantastičan posni gulaš koji će vas oduševiti bez obzira što nema meso. Raznovrsno povrće kuvano u paradajz i soja sosu oduševljava već na prvi zalogaj, a super je što nema ni zaprške. Možete da poslužite sa posnim lepinjama. 

Sastojci:

  • 1 kg krompira 
  • 1 paprika 
  • 400 g boranije 
  • 5 čenova belog luka 
  • 1 crni luk 
  • 50 ml soja sosa 
  • 200 ml paradajz sosa 
  • 350 ml vode 
  • peršun

Priprema:

Krompir isecite na kockice, pa ispržite na malo ulja nekih 10-ak minuta. Zatim dodajte smrznutu boranicu, sitno secakn beli luk, papriku isečenu na kockice, seckani peršun kao i crni luk. Ostavite tako još 10 minuta, pa sipajte paradajz i soja sos. Promešajte. Sipajte vodu, poklopite i kuvajte još 5 minuta. 

Izvor: Stvar ukusa