Pečurke su jeftina, ali hranljiva namirnica koja može da se sprema na razne načine, a kako god da ih napravite ukus je sjajan. Upravo takva je krem-čorba od pečuraka, zasitno i jednostavno jelo. Veoma lako se priprema, ne zahteva veliki broj namirnica i na stolu vam može biti već za 20 minuta. Ova čorba je posna, pa će vam dobro doći ukoliko se pridržavate Uskršnjeg posta. 

Sastojci:

  • 400 g šampinjona
  • 200 ml vode
  • 2 glavice crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 2 kašike ulja
  • so, biber
  • vlašac

Priprema:

Crni luk sitno naseckajte, pa ga propržite na ulju dok se ne zastakli. Šampinjone isecite na listiće, dodajte luku, pa stavite izgnječen beli luk i vlašac. Dinstajte na umerenoj vatri dok višek vode ne ispari. Potom nalijte vodu i pustite da proključa. Štapnim miskerom ili u blenderu izmiksajte sve u glatku masu i vratite na šporet. Dodajte so i biber prema svom ukusu i sve kuvajte još pet minuta, ili do željene gustine. Po želji pre serviranja ukrasite sa malo vlašca ili maslinovog ulja.

Izvor: Stvar ukusa