Pečurke su jeftina, ali hranljiva namirnica koja može da se sprema na razne načine, a kako god da ih napravite ukus je sjajan. Upravo takva je krem-čorba od pečuraka, zasitno i jednostavno jelo. Veoma lako se priprema, ne zahteva veliki broj namirnica i na stolu vam može biti već za 20 minuta. Ova čorba je posna, pa će vam dobro doći ukoliko se pridržavate Uskršnjeg posta.
Sastojci:
- 400 g šampinjona
- 200 ml vode
- 2 glavice crnog luka
- 2 čena belog luka
- 2 kašike ulja
- so, biber
- vlašac
Priprema:
Crni luk sitno naseckajte, pa ga propržite na ulju dok se ne zastakli. Šampinjone isecite na listiće, dodajte luku, pa stavite izgnječen beli luk i vlašac. Dinstajte na umerenoj vatri dok višek vode ne ispari. Potom nalijte vodu i pustite da proključa. Štapnim miskerom ili u blenderu izmiksajte sve u glatku masu i vratite na šporet. Dodajte so i biber prema svom ukusu i sve kuvajte još pet minuta, ili do željene gustine. Po želji pre serviranja ukrasite sa malo vlašca ili maslinovog ulja.
Izvor: Stvar ukusa
Mekani crno-beli rolat
Jednostavna pita sa kupusom
Lagane lazanje sa bundevom i sirom
Salata od šampinjona sa dresingom od maslinovog ulja i belog luka
Rolat sa krem sirom i paradajzom