Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

POSNI PUNJENI PARADAJZ: Sa nadevom od pirinča i šargarepe, pa sve zapečeno u rerni - prste da poližeš

Paradajz punjen pirinčem je lagan obrok u kome će uživati cela porodica.

 Posni punjeni paradajz Izvor: Shutterstock

U vreme posta domaćicama ponekad ponestane inspiracije za pripremanje jela, a kada je reč o punjenom povrću uglavnom su na meniju paprike ili tikvice. Zato smo za vas pripremili recept za punjeni paradajz, koji ćete, sigurni smo, spremati i kada prođu dani posta. 

Paradajz će poprimiti specifičnu aromu kada ga ubacite u rernu, a za manje od pola sata uživaćete u ukusnom ručku.

Sastojci:

  • 6 paradajza
  • 1 šargarepa
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 šolja pirinča
  • vlašac
  • so, biber

Možda će vas zanimati

Priprema:

Paradajz operite, isecite gornje delove, idubite ga, ali nemojte bacati "meso" i posolite. U šerpu sipajte malo ulja, a kada se zagreje, dodajte iseckani crni i beli luk, pa dinstajte dok ne zastakli. Kada povrće omekša, dodajte pirinač, unutrašnjost paradajza i šargarepu izrendanu na krupno rende. Povrće prelijte vodom tako da ogrezne, pa dodajte so, biber i začine po ukusu, te ostavite da se kuva 20 minuta. Pleh u kom ćete peći ručak podmažite uljem, pa stavite paradajz, a zatim ga punite pirinčem, pa mu vratite "kapicu". Pecite u zagrejanoj rerni na 180 C oko 20 minuta, a pre serviranja ga pospite seckanim vlašcem.

Izvor: Stvar ukusa

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Pročitajte još:

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti