U vreme posta domaćicama ponekad ponestane inspiracije za pripremanje jela, a kada je reč o punjenom povrću uglavnom su na meniju paprike ili tikvice. Zato smo za vas pripremili recept za punjeni paradajz, koji ćete, sigurni smo, spremati i kada prođu dani posta.
Paradajz će poprimiti specifičnu aromu kada ga ubacite u rernu, a za manje od pola sata uživaćete u ukusnom ručku.
Sastojci:
- 6 paradajza
- 1 šargarepa
- 1 glavica crnog luka
- 1 šolja pirinča
- vlašac
- so, biber
Priprema:
Paradajz operite, isecite gornje delove, idubite ga, ali nemojte bacati "meso" i posolite. U šerpu sipajte malo ulja, a kada se zagreje, dodajte iseckani crni i beli luk, pa dinstajte dok ne zastakli. Kada povrće omekša, dodajte pirinač, unutrašnjost paradajza i šargarepu izrendanu na krupno rende. Povrće prelijte vodom tako da ogrezne, pa dodajte so, biber i začine po ukusu, te ostavite da se kuva 20 minuta. Pleh u kom ćete peći ručak podmažite uljem, pa stavite paradajz, a zatim ga punite pirinčem, pa mu vratite "kapicu". Pecite u zagrejanoj rerni na 180 C oko 20 minuta, a pre serviranja ga pospite seckanim vlašcem.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem