U toku posta domaćice su često u dilemi šta da spreme za ručak, a da bude ukusno i zasitno. Punjenje paprike, bilo sveže ili suve, su odličan izbor za vreme posta, jer su podjednako ukusne i sa mesom i bez njega.
Sastojci:
- 10 suvih paprika
- 2 glavice crnog luka
- 60 g pirinča
- 2 srednja krompira
- 2 veće šargarepe
- 1 veza peršuna
- 2 čena belog luka
- 100 ml soka od paradajza
- so, biber
Za zapršku:
- 100 ml ulja
- 2 kašike brašna
- 1 kašika aleve paprike
Priprema:
Paprike potopite u vruću vodu i ostavite da odstoje 10 minuta. Šargarepu i krompir izrendajte krupno, a crni i beli luk sitno naseckajte. Pirinač dobro operite u nekoliko voda. U dubljem tiganju zagrejate ulje, pa stavite crni luk da se dinsta. Kada luk omekša, dodajte šargarepu, pirinač i krompir i dinstajte sve zajedno.Posle nekoliko minuta začinite po ukusu i dodajte beli luk. Mešajte dok se sve ne sjedini, pa sklonite sa ringle. Smesom od pirinča i povrća napunite paprike. Posudu u kojoj ćete peći nauljite, pa vodoravno poređajte paprike i prelijte ih sokom od paradajza, pa dolijte vodu da paprike ogreznu. Pecite ih u zagrejanoj rerni na 180 stepeni, 40 minuta. Za to vreme spremite zapršku. U tiganju zagrejte ulje, pa dodajte brašno i začinsku papriku. Kada se sve sjedini, sklonite tiganj sa ringle. Posle 30 minuta, paprike izvadite iz rerne, pa ih prelijte zaprškom i vratite u rernu još 10 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
AKO JE VAMA NEŠTO VAŽNO, VAŽNO JE I NAMA: SLAVIMO 20 GODINA!
Čuvena torta Marlenka kao iz reklame
Kolači damski poljupci koji će biti hit na slavi
Prijavite se za „Lepa&Srećna“ konferenciju „Zdravlje žena Srbije“! Saznajte sve o prevenciji i lečenju raka dojke
Najbrža čokoladna plazma torta za sve prilike