Ova mnogima omiljena salata uglavnom je poznatija kao mrsna, ali je jednako ukusna i u posnoj varijanti. Recept za posnu rusku salatu, vrlo je jednostavan, a sigurno nećete ni prometiti da nema mesa u njoj. 

Sastojci:

  • 200 g graška
  • 200 g krompira
  • 200 g šargarepe
  • 200 g kukuruza šećerca
  • 5 kiselih krastavčića
  • 300 g posnog majoneza
  • so

Priprema:

Oljuštite i skuvajte krompir i šargarepu. Skuvajte grašak i kukuruz šećerac. Svo povrće procedite da odstranite višak vode, pa iseckajte na sitne kockice krompir i šargarepu, kao i krastavčiće. Sjedinite svo bareno povrće u većoj posudi. Poslite po ukusu i dodajte majonez, pa pažljivo promešajte i ostavite da se ohladi. Servirajte u manje činije i po želji ukrasite peršunom.

Izvor: Stvar ukusa