Ova mnogima omiljena salata uglavnom je poznatija kao mrsna, ali je jednako ukusna i u posnoj varijanti. Recept za posnu rusku salatu, vrlo je jednostavan, a sigurno nećete ni prometiti da nema mesa u njoj.
Sastojci:
- 200 g graška
- 200 g krompira
- 200 g šargarepe
- 200 g kukuruza šećerca
- 5 kiselih krastavčića
- 300 g posnog majoneza
- so
Priprema:
Oljuštite i skuvajte krompir i šargarepu. Skuvajte grašak i kukuruz šećerac. Svo povrće procedite da odstranite višak vode, pa iseckajte na sitne kockice krompir i šargarepu, kao i krastavčiće. Sjedinite svo bareno povrće u većoj posudi. Poslite po ukusu i dodajte majonez, pa pažljivo promešajte i ostavite da se ohladi. Servirajte u manje činije i po želji ukrasite peršunom.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem