Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

POSNI PREBRANAC: Jedan tajni sastojak daje mu specifičnu aromu - kada jednom probate uvek ćete ga ovako praviti

Prebranac je jedno od onih jela koja su nezaobilazna na posnoj trpezi.

 Šta se jede na veliki petak Izvor: Shutterstock

U vreme posta jedno od najčešće spremanih jela je prebranac, koji je prilično jednostavan za pripremu. Ovaj recept poseban je zbog jednog sastojka koji mu daje neodoljiv ukus, a nije toliko uobičajen sastojak - majčina dušica. Kada ga jednom ovako napravite, ovo će postati vaš omiljeni recept za prebranac.

Sastojci:

  • 500 g pasulja tetovca
  • 700 g crnog luka
  • 3 lista lovora
  • 200 ml ulja
  • 1 kašika aleve paprike
  • 1 kašičica tucane ljute paprike
  • 2 čena belog luka
  • 1 kašičica suve majčine dušice

Možda će vas zanimati

Priprema:

Pasulj operite u dve vode, stavite u šerpu, pa nalijte vode otprilike dva centimetra iznad pasulja i stavite da se kuva na umerenoj vatri, uz dodatak majčine dušice. Kuvajte ga dok ne omekša, ali pazite da se ne prekuva. Zrna treba da budu skuvana i meka, ali da se ne raspadnu. Luk isecite na rebarca i propržite ga na ulju dok ne postane staklast, pred kraj dodajte i sitno iseckani beli luk, pa sklonite sa vatre i dodajte so, biber, mlevenu i tucanu papriku i listove lovora. Kuvani pasulj nemojte cediti već ga samo sjedinite sa lukom i začinima. Stavite sve u vatrostalnu posudu i pecite na 180 stepeni oko sat i po vremena. jelo je gotovo kada se odozgo uhvati korica, a sva tečnost uvri.

Izvor: Stvar ukusa

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Možda će vas zanimati

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti