Ako nemate ideju šta da pripremate u danima posta, a želeli biste nešto novo i drugačije, salata od pasulja bi mogla da bude sjajno rešenje. Možete je napraviti kao samostalni obrok i kao takva pogodna je da je ponesete na posao, i tako uvek imate zdrav obrok uz sebe.
Sastojci:
- 300 g pasulja
- 1 glavica crnog luka
- 1 kašika sirćeta
- 3 kašike ulja
Priprema:
Pasulj veče pre potopite u vodi kako bi se lakše skuvao. Zatim ga skuvajte, ocedite i ostavite malo da se prohladi. Za to vreme očistite glavicu luka i isecite na tanke kolutiće. Pasulj posolite i pobiberite pa pomešajte s lukom. Dodajte sirće i ulje, još jednom promešajte i poslužite.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus