Ako nemate ideju šta da pripremate u danima posta, a želeli biste nešto novo i drugačije, salata od pasulja bi mogla da bude sjajno rešenje. Možete je napraviti kao samostalni obrok i kao takva pogodna je da je ponesete na posao, i tako uvek imate zdrav obrok uz sebe.
Sastojci:
- 300 g pasulja
- 1 glavica crnog luka
- 1 kašika sirćeta
- 3 kašike ulja
Priprema:
Pasulj veče pre potopite u vodi kako bi se lakše skuvao. Zatim ga skuvajte, ocedite i ostavite malo da se prohladi. Za to vreme očistite glavicu luka i isecite na tanke kolutiće. Pasulj posolite i pobiberite pa pomešajte s lukom. Dodajte sirće i ulje, još jednom promešajte i poslužite.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem