Uskršnji post je tek počeo, a većina ljudi prvu nedelju posti na vodi. Mnogim domaćicama neretko nije lako da pripreme neko posno jelo, a da u isto vreme bude zasitno i ukusno. Boranija se našim prostorima uglavnom sprema sa mesom, međutim, ona može da bude izuzetno ukusna i ako se sprema na vodi, a sok od paradajza daće joj poseban šmek.
Sastojci:
- 1 kg boranije
- 2 glavice crnog luka
- 3 čena belog luka
- 500 ml soka od paradajza
- so
- peršun
Piprema:
Crni i beli luk sitno naseckajte. U dublju šerpu stavite red boranije, potom malo crnog luka i seckanog peršuna, pa posolite po ukusu. Postupak ponavljate sve dok imate sastojke. Nalijte vodom da ogrezne, ostavite da proključa, a onda smanjite temperaturu. Kad boranija omekša, prelijte je sokom od paradajza i kuvajte još 45 minuta. Voda bi trebalo potpuno da ispari, a paradajz sok da se ukrčka.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem