Kuvanje je karakteristično za morsku ribu i primorska mesta. Svi znamo koliko je riba zdrava i odličan je izbor za sve one koji su na dijeti ili poste. Zaboravite na prženu, pečenu ili pohovanu, spremite je lešo i oduševite ukućane. Kao prilog servirajte krompir salatu ili kuvanu blitvu i eto zanimljivog ručka.
Poseban šmek joj daje belo vino.
Sastojci:
- 1 morska riba
- 1 veza peršuna
- 1 lovorov list
- 1 manja glavica belog luka
- 1 limun
- 100 ml maslinovog ulja
- 100 ml belog vina
Priprema:
Iseckajte beli luk na sitno i kratko propržite. Dodajte očišćenu ribu, sipajte vodu i kuvajte poklopljenu oko pola sata, uz povremeno okretanje. Pred kraj dodajte limun isečen na kolutove, a kada je riba kuvana sipate maslinovo ulje koje ste pomešali sa belim vinom i seckanim peršunom i ostavite još 5 minuta. Poslužite.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem