Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KAKO SE PRAVI LEŠO RIBA: Zaboravite na pečenje i pohovanje, sada je skuvajte - zdravija je, a pravi specijalitet

Isprobajte kuvanu ribu, garantovano će vam se svideti.

 Kako se pravi kuvana riba Izvor: Shutterstock

Kuvanje je karakteristično za morsku ribu i primorska mesta. Svi znamo koliko je riba zdrava i odličan je izbor za sve one koji su na dijeti ili poste. Zaboravite na prženu, pečenu ili pohovanu, spremite je lešo i oduševite ukućane. Kao prilog servirajte krompir salatu ili kuvanu blitvu i eto zanimljivog ručka.

Poseban šmek joj daje belo vino. 

Sastojci:

  • 1 morska riba
  • 1 veza peršuna
  • 1 lovorov list
  • 1 manja glavica belog luka
  • 1 limun
  • 100 ml maslinovog ulja  
  • 100 ml belog vina

Možda će vas zanimati

Priprema:

Iseckajte beli luk na sitno i kratko propržite. Dodajte očišćenu ribu, sipajte vodu i kuvajte poklopljenu oko pola sata, uz povremeno okretanje. Pred kraj dodajte limun isečen na kolutove, a kada je riba kuvana sipate maslinovo ulje koje ste pomešali sa belim vinom i seckanim peršunom i ostavite još 5 minuta. Poslužite. 

Izvor: Stvar ukusa 

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Pročitajte još

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti