Kuvanje je karakteristično za morsku ribu i primorska mesta. Svi znamo koliko je riba zdrava i odličan je izbor za sve one koji su na dijeti ili poste. Zaboravite na prženu, pečenu ili pohovanu, spremite je lešo i oduševite ukućane. Kao prilog servirajte krompir salatu ili kuvanu blitvu i eto zanimljivog ručka.

Poseban šmek joj daje belo vino. 

Sastojci:

  • 1 morska riba
  • 1 veza peršuna
  • 1 lovorov list
  • 1 manja glavica belog luka
  • 1 limun
  • 100 ml maslinovog ulja  
  • 100 ml belog vina

Priprema:

Iseckajte beli luk na sitno i kratko propržite. Dodajte očišćenu ribu, sipajte vodu i kuvajte poklopljenu oko pola sata, uz povremeno okretanje. Pred kraj dodajte limun isečen na kolutove, a kada je riba kuvana sipate maslinovo ulje koje ste pomešali sa belim vinom i seckanim peršunom i ostavite još 5 minuta. Poslužite. 

Izvor: Stvar ukusa