Kuvanje je karakteristično za morsku ribu i primorska mesta. Svi znamo koliko je riba zdrava i odličan je izbor za sve one koji su na dijeti ili poste. Zaboravite na prženu, pečenu ili pohovanu, spremite je lešo i oduševite ukućane. Kao prilog servirajte krompir salatu ili kuvanu blitvu i eto zanimljivog ručka.
Poseban šmek joj daje belo vino.
Sastojci:
- 1 morska riba
- 1 veza peršuna
- 1 lovorov list
- 1 manja glavica belog luka
- 1 limun
- 100 ml maslinovog ulja
- 100 ml belog vina
Priprema:
Iseckajte beli luk na sitno i kratko propržite. Dodajte očišćenu ribu, sipajte vodu i kuvajte poklopljenu oko pola sata, uz povremeno okretanje. Pred kraj dodajte limun isečen na kolutove, a kada je riba kuvana sipate maslinovo ulje koje ste pomešali sa belim vinom i seckanim peršunom i ostavite još 5 minuta. Poslužite.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus