Počeo je Uskršnji post i vreme je da osmislite vaše obroke. Vernici koji poste obično su u dilemu šta sve mogu da pripremaju, a da to bude raznoliko. Mi vam predlažemo faširane šnicle, ali ne od mlevenog mesa. Zamenite ga tunjevinom i dobićete jednako ukusno jelo.
Sastojci:
- 280 g tunjevine
- 90 g ovsenih pahuljica
- 1/2 velikog crnog luka
- 2 čena belog luka
- malo vlašca
- malo peršuna
Priprema:
Ocedite ulje iz tunjevine. Stavite u veliku posudu, pa dodajte vlašac, seckani peršun, beli i crni luk. Ovsene pahuljice izblendirajte, pa dodajte u smesu. Posolite, pobiberite i pospite tucanom paprikom. Dobro promešajte, pa oblikujte pljeskavice. Zagrejte ulje, pa ispržite faširane šnicle oko 3-4 minuta sa svake strane.
Izvor: Stvar ukusa
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom