Počeo je Uskršnji post i vreme je da osmislite vaše obroke. Vernici koji poste obično su u dilemu šta sve mogu da pripremaju, a da to bude raznoliko. Mi vam predlažemo faširane šnicle, ali ne od mlevenog mesa. Zamenite ga tunjevinom i dobićete jednako ukusno jelo. 

Sastojci:

  • 280 g tunjevine
  • 90 g ovsenih pahuljica
  • 1/2 velikog crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • malo vlašca
  • malo peršuna

Priprema:

Ocedite ulje iz tunjevine. Stavite u veliku posudu, pa dodajte vlašac, seckani peršun, beli i crni luk. Ovsene pahuljice izblendirajte, pa dodajte u smesu. Posolite, pobiberite i pospite tucanom paprikom. Dobro promešajte, pa oblikujte pljeskavice. Zagrejte ulje, pa ispržite faširane šnicle oko 3-4 minuta sa svake strane. 

Izvor: Stvar ukusa