Počeo je Uskršnji post i vreme je da osmislite vaše obroke. Vernici koji poste obično su u dilemu šta sve mogu da pripremaju, a da to bude raznoliko. Mi vam predlažemo faširane šnicle, ali ne od mlevenog mesa. Zamenite ga tunjevinom i dobićete jednako ukusno jelo.
Sastojci:
- 280 g tunjevine
- 90 g ovsenih pahuljica
- 1/2 velikog crnog luka
- 2 čena belog luka
- malo vlašca
- malo peršuna
Priprema:
Ocedite ulje iz tunjevine. Stavite u veliku posudu, pa dodajte vlašac, seckani peršun, beli i crni luk. Ovsene pahuljice izblendirajte, pa dodajte u smesu. Posolite, pobiberite i pospite tucanom paprikom. Dobro promešajte, pa oblikujte pljeskavice. Zagrejte ulje, pa ispržite faširane šnicle oko 3-4 minuta sa svake strane.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus