Da li ima lepše kombinacije od faširanih šnicli i spanaća? Mi mislimo da nema i zbog toga vam danas donosimo recept za oba jela koja su idealna kada se spoje. Sve je spremno brzo i jednostavno, tako da će i početnici umeti da naprave.

Sastojci:

Spanać

  • 500 g spanaća
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 šargarepa 
  • 3 čena belog luka
  • 1 mala kašičica brašna
  • 200 ml mleka
  • ulje
  • so

Faširane

  • 400 g mlevenog mešanog mesa
  • 1 glavica crnog luka
  • 3-4 čena belog luka
  • crvena mlevena paprika
  • biber
  • 1 jaje

Priprema:

Spanać:

Spanać oprati i očistiti peteljke pa staviti da se kuva 2-3 minuta. Ocediti i iseckati na dasci. Iseckati sitno luk, šargarepu izrendati pa propržiti na ulju. Dodati kašičicu brašna, spanać, mleko i izdrobljen beli luk. Posoliti i ostaviti da krčka 2-3 minuta. Spanać je gotov za serviranje.

Faširane: 

U meso dodati jaje, seckani crni luk, beli izdrobljen, mlevenu papriku, biber, so i sve dobro izjednačiti i pokriti da malo meso upije mirise. Vaditi rukama loptice mesa pa oblikovati male šnicle. Pržiti dok ne porumeni. Mogu se peći i u rerni na 220 stepeni 30 minuta.

Izvor: Bakina i dekina kuhinja