Ukoliko vam je tokom nedelje ostalo starog hleba nemojte ga bacati već napravite za vikend ukusnu prelivenu pitu. Potrebno vam je malo jogurta, jaja, sira, šunke i imate savršen obrok.
Sastojci:
- kriške starog hleba
- 2 jajeta
- 100 g sira
- 100 g šunke
- par listova kulena
- 3 kisela krastavčića
- 200 ml jogurta
- 50 ml mleka (po potrebi)
- 1-2 kašike maslinovog ulja
Priprema:
Hleb iseći na kriške, šunku, krastavčiće i kulen na sitne kockice. U činiji izgnječiti sir, dodati jaja, kašika ulja i jogurt. Sve izednačiti i preliti preko hleba. Po želji možete dodati malo rendanog kačkavalja. Peći na 220 stepeni dok ne zarumeni.
Izvor: Bakina i dekina kuhinja
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus