Ukusni čamčići sa sirom i jajima koji se pripremaju za par minuta, a na vašem stolu su za tridesetak minuta. Testo je veoma ukusno i neobično jer sadrži više sira nego brašna. Od ove količine dobićete 2 čamčića, po potrebi povećajte količinu sastojaka.

Sastojci:

  • 200 g sitnog sira
  • so
  • 1 jaje
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 70 g brašna

I još:

  • kačkavalj
  • 2 jajeta
  • so

Priprema:

Uključite rernu da se greje na 200 C. U većoj činiji umutite sir, jaje i malo soli. Dodajte prosejano brašno sa praškom za pecivo. Viljuškom promešajte, a zatim rukama malo premesite. Dobićete mekano lepljivo testo (po potrebi dodajte još brašna).

Na tepsiju stavite papir za pečenje. Testo podelite na dva jednaka dela. Oblikujte dva čamčića. Napravite udubljenje u središnjem delu testa. Pecite u zagrejanoj rerni 15 minuta na 200 C. Izvadite I u sredinu stavite kačkavalj, jaje i malo soli. Vratite u rernu i pecite dok testo ne porumeni sa obe strane (oko 10-15 minuta).

Pecivo je odlično i toplo i hladno i sutradan. Količinu sastojaka možete da duplirate. Ako volite rovito jaje, testo izvadite nakon 20 minuta iili kada krene blago da rumeni.

Izvor: Cooking.rs