Ukusni čamčići sa sirom i jajima koji se pripremaju za par minuta, a na vašem stolu su za tridesetak minuta. Testo je veoma ukusno i neobično jer sadrži više sira nego brašna. Od ove količine dobićete 2 čamčića, po potrebi povećajte količinu sastojaka.
Sastojci:
- 200 g sitnog sira
- so
- 1 jaje
- 1 kašičica praška za pecivo
- 70 g brašna
I još:
- kačkavalj
- 2 jajeta
- so
Priprema:
Uključite rernu da se greje na 200 C. U većoj činiji umutite sir, jaje i malo soli. Dodajte prosejano brašno sa praškom za pecivo. Viljuškom promešajte, a zatim rukama malo premesite. Dobićete mekano lepljivo testo (po potrebi dodajte još brašna).
Na tepsiju stavite papir za pečenje. Testo podelite na dva jednaka dela. Oblikujte dva čamčića. Napravite udubljenje u središnjem delu testa. Pecite u zagrejanoj rerni 15 minuta na 200 C. Izvadite I u sredinu stavite kačkavalj, jaje i malo soli. Vratite u rernu i pecite dok testo ne porumeni sa obe strane (oko 10-15 minuta).
Pecivo je odlično i toplo i hladno i sutradan. Količinu sastojaka možete da duplirate. Ako volite rovito jaje, testo izvadite nakon 20 minuta iili kada krene blago da rumeni.
Izvor: Cooking.rs
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus