Uz šolju jogurta biće vam odlična večera ili doručak.
Sastojci:
- 200 g sira
- 500-600 g brašna
- 3 jaja
- 200 g suhomesnatog
- susam, so, kim
- 1 kašika šećera
- 30g kvasca
- 150 g jogurta
- 150 g mleka
- kečap, ulje..
Priprema:
Kvasac potopiti u mleko, dodati šećer, pa kad se istopi kvasac, dodati dva jajeta mleko i jogurt, zatim brašno malo soli i pola šoljice ulja.
Zamesiti srednje tvrdo teso i pustiti da naraste, pa ga razviti oko pola cm debljine, seći čašom ili modlicom okrugle pancerote.
Umutiti belance, dodati sir, sitno seckano suhomesnato pa sve lepo izmešati.
Pancerotu premazati kečapom i stavljati po 1 kašičicu nadeva na svaku pancerotu. Presaviti je, poklopiti nadev i krajeve pritisnuti viljuškom.
Svaku pancerotu premazati žumancetomu u koje smo dodali nekoliko kapi ulja. Posuti susamom krupnom solju i malo kimom. Ostaviti da narastu 15 min. pa peći na 180 stepeni oko 30 min.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus