Uz šolju jogurta biće vam odlična večera ili doručak.

Sastojci:

  • 200 g sira
  • 500-600 g brašna
  • 3 jaja
  • 200 g suhomesnatog
  • susam, so, kim
  • 1 kašika šećera
  • 30g kvasca
  • 150 g jogurta
  • 150 g mleka
  • kečap, ulje..

Priprema:

Kvasac potopiti u mleko, dodati šećer, pa kad se istopi kvasac, dodati dva jajeta mleko i jogurt, zatim brašno malo soli i pola šoljice ulja.

Zamesiti srednje tvrdo teso i pustiti da naraste, pa ga razviti oko pola cm debljine, seći čašom ili modlicom okrugle pancerote.

Umutiti belance, dodati sir, sitno seckano suhomesnato pa sve lepo izmešati.

Pancerotu premazati kečapom i stavljati po 1 kašičicu nadeva na svaku pancerotu. Presaviti je, poklopiti nadev i krajeve pritisnuti viljuškom.

Svaku pancerotu premazati žumancetomu u koje smo dodali nekoliko kapi ulja. Posuti susamom krupnom solju i malo kimom. Ostaviti da narastu 15 min. pa peći na 180 stepeni oko 30 min.

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu  Izvor: Stvarukusa.rs