Uz šolju jogurta biće vam odlična večera ili doručak.
Sastojci:
- 200 g sira
- 500-600 g brašna
- 3 jaja
- 200 g suhomesnatog
- susam, so, kim
- 1 kašika šećera
- 30g kvasca
- 150 g jogurta
- 150 g mleka
- kečap, ulje..
Priprema:
Kvasac potopiti u mleko, dodati šećer, pa kad se istopi kvasac, dodati dva jajeta mleko i jogurt, zatim brašno malo soli i pola šoljice ulja.
Zamesiti srednje tvrdo teso i pustiti da naraste, pa ga razviti oko pola cm debljine, seći čašom ili modlicom okrugle pancerote.
Umutiti belance, dodati sir, sitno seckano suhomesnato pa sve lepo izmešati.
Pancerotu premazati kečapom i stavljati po 1 kašičicu nadeva na svaku pancerotu. Presaviti je, poklopiti nadev i krajeve pritisnuti viljuškom.
Svaku pancerotu premazati žumancetomu u koje smo dodali nekoliko kapi ulja. Posuti susamom krupnom solju i malo kimom. Ostaviti da narastu 15 min. pa peći na 180 stepeni oko 30 min.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem