Prelivena pita sa paprikom i paradajzom iz turšije dopašće vam se na prvi zalogaj. Kod nje je dobro što ne morate da razvaličite kore niti da mesite testo. Samo premažete sa prelivom kore, a zatim i nafilujete. Kiselo povrće daje drugačiji i zanimljiviji ukus standradnoj piti sa gotovim korama.
Iz bakine kuhinje nam uvek stižu neobični recepti koji će razbiti monotoniju u prirpemi. Umesto standradnih jela isprobajte nešto novo, što će vam se garantovano svideti.
Sastojci:
- 2 jajeta
- 15 g svežeg kvasca
- 1 kašičica šećera
- 300 ml mleka
- 100 ml ulja
- 100 g brašna
- 50 g griza
- 1 pakovanje kora
Za punjenje:
- 250 g sira
- 1 kisela paprika veća
- 3 kisela krastavčića
- 1 jaje
Priprema:
Sir usitnite viljuškom, pa dodajte 1 jaje i isecaknu papriku i krastavce. Promešajte. U malo toplog mlega izmrvite kvasac, pa dodajte šećeri i ostavite da se aktivira. Jaja umutite, pa u njih dodajte ostatak mleka i aktivirani kvasac, ulje, brašno i griz, pa sve dobro sjedinite. Prvu koru premažite sa 3 kašike preliva, pa stavite drugu koru, prelijte, a zatim i treću koru isto prelijte, pa na dno stavite nadev i urolajte. Isti postupak je i za preostale 2 rolnice. Stavite u tepsiju, preko sipajte ostatak preliva i pecite na 180-190°C oko 50-60 minuta.
Izvor: bakina i dekina kuhinja
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus