Prelivena pita sa paprikom i paradajzom iz turšije dopašće vam se na prvi zalogaj. Kod nje je dobro što ne morate da razvaličite kore niti da mesite testo. Samo premažete sa prelivom kore, a zatim i nafilujete. Kiselo povrće daje drugačiji i zanimljiviji ukus standradnoj piti sa gotovim korama.
Iz bakine kuhinje nam uvek stižu neobični recepti koji će razbiti monotoniju u prirpemi. Umesto standradnih jela isprobajte nešto novo, što će vam se garantovano svideti.
Sastojci:
- 2 jajeta
- 15 g svežeg kvasca
- 1 kašičica šećera
- 300 ml mleka
- 100 ml ulja
- 100 g brašna
- 50 g griza
- 1 pakovanje kora
Za punjenje:
- 250 g sira
- 1 kisela paprika veća
- 3 kisela krastavčića
- 1 jaje
Priprema:
Sir usitnite viljuškom, pa dodajte 1 jaje i isecaknu papriku i krastavce. Promešajte. U malo toplog mlega izmrvite kvasac, pa dodajte šećeri i ostavite da se aktivira. Jaja umutite, pa u njih dodajte ostatak mleka i aktivirani kvasac, ulje, brašno i griz, pa sve dobro sjedinite. Prvu koru premažite sa 3 kašike preliva, pa stavite drugu koru, prelijte, a zatim i treću koru isto prelijte, pa na dno stavite nadev i urolajte. Isti postupak je i za preostale 2 rolnice. Stavite u tepsiju, preko sipajte ostatak preliva i pecite na 180-190°C oko 50-60 minuta.
Izvor: bakina i dekina kuhinja
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem