Prelivena pita sa paprikom i paradajzom iz turšije dopašće vam se na prvi zalogaj. Kod nje je dobro što ne morate da razvaličite kore niti da mesite testo. Samo premažete sa prelivom kore, a zatim i nafilujete. Kiselo povrće daje drugačiji i zanimljiviji ukus standradnoj piti sa gotovim korama

Iz bakine kuhinje nam uvek stižu neobični recepti koji će razbiti monotoniju u prirpemi. Umesto standradnih jela isprobajte nešto novo, što će vam se garantovano svideti.  

Sastojci:

  • 2 jajeta 
  • 15 g svežeg kvasca
  • 1 kašičica šećera
  • 300 ml mleka
  • 100 ml ulja
  • 100 g brašna
  • 50 g griza
  • 1 pakovanje kora 

Za punjenje:

  • 250 g sira
  • 1 kisela paprika veća
  • 3 kisela krastavčića
  • 1 jaje

Priprema:

Sir usitnite viljuškom, pa dodajte 1 jaje i isecaknu papriku i krastavce. Promešajte. U malo toplog mlega izmrvite kvasac, pa dodajte šećeri i ostavite da se aktivira. Jaja umutite, pa u njih dodajte ostatak mleka i aktivirani kvasac, ulje, brašno i griz, pa sve dobro sjedinite. Prvu koru premažite sa 3 kašike preliva, pa stavite drugu koru, prelijte, a zatim i treću koru isto prelijte, pa na dno stavite nadev i urolajte. Isti postupak je i za preostale 2 rolnice. Stavite u tepsiju, preko sipajte ostatak preliva i pecite na 180-190°C oko 50-60 minuta. 

Izvor: bakina i dekina kuhinja