Ako ste pravili zimnicu ove godine, izvadite jednu teglu slatkog jer će vam biti potrebno za ovaj mekani kolač. Ono što ovaj kolač čini mekanim je jogurt u testu. Sve što treba da uradite je da sjedinite sve sastojke i nakon toga da sipate u kalup. Preko se stavlja voće po vašem ukusu. Vođe uzimate iz tegle slatkog. Možete da koristite i kupovno, ali slatko je uvek najbolje kada je domaće.
Nekada se slatko nudilo gostima koji dođu, ako sedite sa komšinicom na kafi, pa je ponudite kašičicom slatkog. Sada je baka Jela napravila kolač sa ovom zimnicom i tako ga ulepšala. Uživajte u fantastičnom ukusu.
Sastojci:
- 3 jajeta
- 100 g šećera
- 1 šolja brašna
- 1 šolja griza
- 1 šolja jogurta
- 1/2 šolje maslinovog ulja
- 1 kesica prašak za pecivo
- korica limuna
- 100 g suvog grožđa u rumu
- slatko iz tegle (bilo koje)
Priprema:
Umutite jaja sa šećerom, pa dodajte prosejano brašno sa praškom za pecivo i griz. Zatim sipajte ulje, jogurt, suvo grožđe, koricu limuna i sve polako sjedinite. Kalup rečnika 22 cm nauljite i sipajte malo brašna, pa protresite. Izručite testo i poravnajte. Izvadite voće iz slatkog i poređajte po testu i malo pritisnite da padne na dno. Pecite na 190°C oko 50 minuta. Pospite šećerom u prahu ili vanilin šećerom.
Izvor: bakinaidekinakuhinja
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem