Ako ste pravili zimnicu ove godine, izvadite jednu teglu slatkog jer će vam biti potrebno za ovaj mekani kolač. Ono što ovaj kolač čini mekanim je jogurt u testu. Sve što treba da uradite je da sjedinite sve sastojke i nakon toga da sipate u kalup. Preko se stavlja voće po vašem ukusu. Vođe uzimate iz tegle slatkog. Možete da koristite i kupovno, ali slatko je uvek najbolje kada je domaće.
Nekada se slatko nudilo gostima koji dođu, ako sedite sa komšinicom na kafi, pa je ponudite kašičicom slatkog. Sada je baka Jela napravila kolač sa ovom zimnicom i tako ga ulepšala. Uživajte u fantastičnom ukusu.
Sastojci:
- 3 jajeta
- 100 g šećera
- 1 šolja brašna
- 1 šolja griza
- 1 šolja jogurta
- 1/2 šolje maslinovog ulja
- 1 kesica prašak za pecivo
- korica limuna
- 100 g suvog grožđa u rumu
- slatko iz tegle (bilo koje)
Priprema:
Umutite jaja sa šećerom, pa dodajte prosejano brašno sa praškom za pecivo i griz. Zatim sipajte ulje, jogurt, suvo grožđe, koricu limuna i sve polako sjedinite. Kalup rečnika 22 cm nauljite i sipajte malo brašna, pa protresite. Izručite testo i poravnajte. Izvadite voće iz slatkog i poređajte po testu i malo pritisnite da padne na dno. Pecite na 190°C oko 50 minuta. Pospite šećerom u prahu ili vanilin šećerom.
Izvor: bakinaidekinakuhinja
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus