Pikantni gulaš bez mesa je odličan izbor kada ste na dijeti, postite ili ste vegeterijanac. Ako ne volite začinjenu i ljutu hranu slobodno izbacite papričicu, a povrće možete da koristite po želji. Odličan je za ručak uz domaću kiselu pavlaku i vruć hleb. Okupite porodicu za stolom, jer bez obzira što nema mesa svima će se dopasti na prvi zalogaj. 

Sastojci:

  • 1 srednja tikvica
  • 1 srednji patlidžan
  • 2 male ljute paprike
  • 2 srednje slatke paprike
  • 2 mala crna luka
  • 2 čena belog luka
  • 1 čaša pasulja
  • 1 konzerva kukuruza
  • 3 kašike paradajz sosa

Priprema:
Tikvice, patlidžan, ljutu papriku, slatku papriku i crni luk isecite na kockice. Pasulj skuvajte ili koristite onaj iz konzerve, samo prethodno procedite. Povrće (sve sem ljute paprike i pasulja) dinstajte na laganoj temperaturi. Kada omekša i postane tečno dodajte paradajz sos, začine po želji i ljutu papriku. Dodajte i pasulj, pa poklopite i kuvajte još 20 minuta. Služite sa pavlakom i hlebom. 

Izvor: Stvar ukusa