Pikantni gulaš bez mesa je odličan izbor kada ste na dijeti, postite ili ste vegeterijanac. Ako ne volite začinjenu i ljutu hranu slobodno izbacite papričicu, a povrće možete da koristite po želji. Odličan je za ručak uz domaću kiselu pavlaku i vruć hleb. Okupite porodicu za stolom, jer bez obzira što nema mesa svima će se dopasti na prvi zalogaj.
Sastojci:
- 1 srednja tikvica
- 1 srednji patlidžan
- 2 male ljute paprike
- 2 srednje slatke paprike
- 2 mala crna luka
- 2 čena belog luka
- 1 čaša pasulja
- 1 konzerva kukuruza
- 3 kašike paradajz sosa
Priprema:
Tikvice, patlidžan, ljutu papriku, slatku papriku i crni luk isecite na kockice. Pasulj skuvajte ili koristite onaj iz konzerve, samo prethodno procedite. Povrće (sve sem ljute paprike i pasulja) dinstajte na laganoj temperaturi. Kada omekša i postane tečno dodajte paradajz sos, začine po želji i ljutu papriku. Dodajte i pasulj, pa poklopite i kuvajte još 20 minuta. Služite sa pavlakom i hlebom.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus