Pikantni gulaš bez mesa je odličan izbor kada ste na dijeti, postite ili ste vegeterijanac. Ako ne volite začinjenu i ljutu hranu slobodno izbacite papričicu, a povrće možete da koristite po želji. Odličan je za ručak uz domaću kiselu pavlaku i vruć hleb. Okupite porodicu za stolom, jer bez obzira što nema mesa svima će se dopasti na prvi zalogaj.
Sastojci:
- 1 srednja tikvica
- 1 srednji patlidžan
- 2 male ljute paprike
- 2 srednje slatke paprike
- 2 mala crna luka
- 2 čena belog luka
- 1 čaša pasulja
- 1 konzerva kukuruza
- 3 kašike paradajz sosa
Priprema:
Tikvice, patlidžan, ljutu papriku, slatku papriku i crni luk isecite na kockice. Pasulj skuvajte ili koristite onaj iz konzerve, samo prethodno procedite. Povrće (sve sem ljute paprike i pasulja) dinstajte na laganoj temperaturi. Kada omekša i postane tečno dodajte paradajz sos, začine po želji i ljutu papriku. Dodajte i pasulj, pa poklopite i kuvajte još 20 minuta. Služite sa pavlakom i hlebom.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem