Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NAPRAVITE SAMI KISELU PAVLAKU: Biće zdravija od kupovne, a za pripremu su vam potrebna samo 2 sastojka

Evo kako da brzo i lako napravite sami kiselu pavlaku.

 Kako se pravi pavlaka Izvor: Shutterstock

Pavlaka je nezamenljivi deo mnogih salata, ali i kao namaz uz doručak. U prodavnicama nije baš jeftina, a uz ovaj jednostavan recept napravićete veće količine, a biće daleko kremastija od kupovne. Ukoliko ste u mogućnosti nabavite sveže punomasno mleko, ali ako niste poslužiće i ono kupovno sa većim procentom masti. 

Sastojci:

  • 1 litar punomasnog mleka
  • 2 velike kašika kisele pavlake

Možda će vas zanimati

Priprema:

Mleko skuvajte i ostavite da se prohladi, pa u njega dodajte kiselu pavlaku. Šerpu poklopite i stavite u rernu koju ste zagrejali na oko 50 C. Ostavite otprilike dva sata da počne proces kišeljenja. Nakon tog periodda ako je mleko krenulo da je zgušnjava kada se šerpa prohladi prebacite je u frižider i ostavite da prenoći. Sutradan na vrh šerpe stavite gazu, tako da je celu obuhvatite, a onda je izvrnite tako da se sadržaj nađe na gazi, pa skupiti krajeve tkanine, vežite ih i ostavite da se dobro ocedi. Pavlaka je spremna kada iz gaze ne bude više kapala tečnost. Pavlaku prebacite u činiju u kojoj ćete je čuvati i vratite je u frižider.

Izvor: Stvar ukusa

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Pročitajte još:

Više na ovu temu

Komentari 1

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Zvezdana

Sir, duso, sir.

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti