Ako su vam ostale prezrele banane, nemojte ih bacati. Iskoristite ih da napravite najmekši hleb. Banane će dati sladak ukus hlebu, ali bez obzira na to možete ga jesti sa slanim obrocima. Malo je neobičan, a ako volite da eksprimentišete sa hranom, ovaj hleb je odličan.
Sastojci:
- 2 zrele banane
- 1/2 kašike suvog kvasca
- 90 ml mleka
- 30 g neslanog putera
- 350 g brašna
- 1/2 kašičice soli
Za premazivanje:
- mleko
- puter
Priprema:
Banane izgnječite, pa dodajte kvasac, mleko i istopljeni puter. Lepo sjedinite, pa sipajte brašno i so. Sjedinite špatulom, pokrijte i ostavite sat vremena. Na pobrašnjenoj površini premesite testo, pa podelite na 2 dela. Svaki deo podelite na još 8 delova. Oblikujte loptice, pa stavite u nauljenu tepsiju ili podelite u dve tepsije po osam loptica. Pokrijte i ostavite još 50 minuta. Premažite mlekom, pa pecite u zagrejanoj rerni na 170°C oko 20-25 minuta. Gotov hleb premažite istopljenim puterom.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus