Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RECEPT ZA HLEB BEZ JAJA: U testo dodajte 1 neočekivani sastojak koji će ga učiniti mekanim

Kako bi hleb bio mekan u testo dodajte banane.

 Mekani hleb sa bananom Izvor: Printscreen/YT/Qiong Cooking

Ako su vam ostale prezrele banane, nemojte ih bacati. Iskoristite ih da napravite najmekši hleb. Banane će dati sladak ukus hlebu, ali bez obzira na to možete ga jesti sa slanim obrocima. Malo je neobičan, a ako volite da eksprimentišete sa hranom, ovaj hleb je odličan. 

Sastojci:

  • 2 zrele banane 
  • 1/2 kašike suvog kvasca 
  • 90 ml mleka
  • 30 g neslanog putera
  • 350 g brašna 
  • 1/2 kašičice soli

Za premazivanje:

  • mleko 
  • puter

Možda će vas zanimati

Priprema:

Banane izgnječite, pa dodajte kvasac, mleko i istopljeni puter. Lepo sjedinite, pa sipajte brašno i so. Sjedinite špatulom, pokrijte i ostavite sat vremena. Na pobrašnjenoj površini premesite testo, pa podelite na 2 dela. Svaki deo podelite na još 8 delova. Oblikujte loptice, pa stavite u nauljenu tepsiju ili podelite u dve tepsije po osam loptica. Pokrijte i ostavite još 50 minuta. Premažite mlekom, pa pecite u zagrejanoj rerni na 170°C oko 20-25 minuta. Gotov hleb premažite istopljenim puterom. 

Izvor: Stvar ukusa 

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Pročitajte još

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti