Ako su vam ostale prezrele banane, nemojte ih bacati. Iskoristite ih da napravite najmekši hleb. Banane će dati sladak ukus hlebu, ali bez obzira na to možete ga jesti sa slanim obrocima. Malo je neobičan, a ako volite da eksprimentišete sa hranom, ovaj hleb je odličan. 

Sastojci:

  • 2 zrele banane 
  • 1/2 kašike suvog kvasca 
  • 90 ml mleka
  • 30 g neslanog putera
  • 350 g brašna 
  • 1/2 kašičice soli

Za premazivanje:

  • mleko 
  • puter

Priprema:

Banane izgnječite, pa dodajte kvasac, mleko i istopljeni puter. Lepo sjedinite, pa sipajte brašno i so. Sjedinite špatulom, pokrijte i ostavite sat vremena. Na pobrašnjenoj površini premesite testo, pa podelite na 2 dela. Svaki deo podelite na još 8 delova. Oblikujte loptice, pa stavite u nauljenu tepsiju ili podelite u dve tepsije po osam loptica. Pokrijte i ostavite još 50 minuta. Premažite mlekom, pa pecite u zagrejanoj rerni na 170°C oko 20-25 minuta. Gotov hleb premažite istopljenim puterom. 

Izvor: Stvar ukusa