Ako ste ljubitelj pečuraka, a zasitili ste se šampinjona onda je ovaj izvrstan gulaš pravi izbor za vas. Bukovače su odlična zamena za meso, a nećete ni primetiti da ga nema. Ovako spremljen gulaš možete služiti kao glavno jelo ili uz prilog od pire krompira ili pirinča. Takođe je idealan za vegeterijance ili ljude koje poste.
Sastojci:
- 400 g bukovača
- 1 glavica crnog luka
- 1 praziluk
- 2 čena belog luka
- 250 ml soka od paradajza
- so, biber
- peršun
Priprema:
Crni luk i praziluk sitno naseckajte pa propržite na ulju dok se ne zastakle. Nakon toga dodajte bukovače iseckane na kocke izmešajte i dinstajte na umerenoj vatri uz povremeno mešanje. Kada bukovače puste vodu začinite po ukusu, pa kada krene da krčka ulijte sok od paradajza. Ostavite da se krčka 15-20 minuta, a po potrebi dolijte malo vode. Pred kraj dodajte sitno naseckani beli luk i peršun.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus