Nekada porodični ručak nije mogao da se zamisli bez domaće čorbe ili supe. Bela čorba se inače priprema sa mesom, ali i njena posna varijanta je veoma ukusna i osvežavajuća.
Odličan je način da se okrepite i ugrejete, a obiluje vitaminima. Može da bude i kao kompletan obrok, jer je izuzetno zasitna i hranljiva.
Sastojci:
- 1 glavica luka
- 3 veće šargarepe
- 2 srednja krompira
- 1 paškanat
- pola celera
- 2 kašike ulja
- 200 ml biljne pavlake
- 1 kašičica senfa
- 1 veza peršuna
- 1 limun
- beli luk u prahu
- so, biber
Priprema:
Luk sitno naseckajre i propržite na ulju dok se ne zastakli. Dodajte izrendanu šargarepu, celer i paškanat iseckane na kockice i krompir na polovine. Nalijte dve litre vode i ostavite da se kuva na laganoj vatri. Kada je krompir omekšao, izvadite ga i stavite u seckalicu, sipajte pavlaku i kašičicu senfa i sve dobro usitnite u glatku masu. Dodajte so, biber, beli luk u prahu, izblendani krompir i sve sjedinite. U šerpu dodajte i sitno seckani sveži peršun, pa pustite da se sve kuva još desetak minuta. Pree sam kraj dodajte sok od limuna. Čorbu pre serviranja po želji prelijte sa malo maslinovog ulja.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus