Mimoza je, pored ruske, najpopularnija praznična salata. Mrsnu verziju možete da napravite za Uskrs, a kako je počeo Uskršnji post, mi vam predlažemo posnu varijantu, koja je jednako dobra kao original. Meso zamenite tunjevinom, sir biljnim, a majonez posnim, a njega možete da napravite i sami.
Sastojci:
- 4 krompira
- 1 crni luk
- 4 konzerve tunjevine
- 100 g posnog tvrdog sira
- posni majonez
Priprema:
Tunjevinu dobro procedite, a krompir skuvajte u ljusci, jer je tako ukus lepši, a crni luk sitno iseckajte i prelijte ključalom vodom. Izrendajte krompir i stavite u posudu, preko dobro oceđeni crni luk, a onda sloj posnog majoneza. Sledeći sloj je tunjevina, pa majonez, pa rendani sir. Stavite sat vremena u frižider.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus