Mimoza je, pored ruske, najpopularnija praznična salata. Mrsnu verziju možete da napravite za Uskrs, a kako je počeo Uskršnji post, mi vam predlažemo posnu varijantu, koja je jednako dobra kao original. Meso zamenite tunjevinom, sir biljnim, a majonez posnim, a njega možete da napravite i sami.
Sastojci:
- 4 krompira
- 1 crni luk
- 4 konzerve tunjevine
- 100 g posnog tvrdog sira
- posni majonez
Priprema:
Tunjevinu dobro procedite, a krompir skuvajte u ljusci, jer je tako ukus lepši, a crni luk sitno iseckajte i prelijte ključalom vodom. Izrendajte krompir i stavite u posudu, preko dobro oceđeni crni luk, a onda sloj posnog majoneza. Sledeći sloj je tunjevina, pa majonez, pa rendani sir. Stavite sat vremena u frižider.
Izvor: Stvar ukusa
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom