Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

POSNA MIMOZA SALATA SA TUNJEVINOM: Ređajte sloj po sloj, a umesto kuvanih jaja dodajte ovaj sastojak, biće pikantnija

Ako postite, mimozu napravite bez mesa i jaja.

 Posna mimoza Izvor: Shutterstock

Mimoza je, pored ruske, najpopularnija praznična salata. Mrsnu verziju možete da napravite za Uskrs, a kako je počeo Uskršnji post, mi vam predlažemo posnu varijantu, koja je jednako dobra kao original. Meso zamenite tunjevinom, sir biljnim, a majonez posnim, a njega možete da napravite i sami.

Sastojci: 

  • 4 krompira 
  • 1 crni luk 
  • 4 konzerve tunjevine 
  • 100 g posnog tvrdog sira 
  • posni majonez

Možda će vas zanimati

Priprema:

Tunjevinu dobro procedite, a krompir skuvajte u ljusci, jer je tako ukus lepši, a crni luk sitno iseckajte i prelijte ključalom vodom. Izrendajte krompir i stavite u posudu, preko dobro oceđeni crni luk, a onda sloj posnog majoneza. Sledeći sloj je tunjevina, pa majonez, pa rendani sir. Stavite sat vremena u frižider. 

Izvor: Stvar ukusa

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Pročitajte još

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti