Mimoza je, pored ruske, najpopularnija praznična salata. Mrsnu verziju možete da napravite za Uskrs, a kako je počeo Uskršnji post, mi vam predlažemo posnu varijantu, koja je jednako dobra kao original. Meso zamenite tunjevinom, sir biljnim, a majonez posnim, a njega možete da napravite i sami.

Sastojci: 

  • 4 krompira 
  • 1 crni luk 
  • 4 konzerve tunjevine 
  • 100 g posnog tvrdog sira 
  • posni majonez

Priprema:

Tunjevinu dobro procedite, a krompir skuvajte u ljusci, jer je tako ukus lepši, a crni luk sitno iseckajte i prelijte ključalom vodom. Izrendajte krompir i stavite u posudu, preko dobro oceđeni crni luk, a onda sloj posnog majoneza. Sledeći sloj je tunjevina, pa majonez, pa rendani sir. Stavite sat vremena u frižider. 

Izvor: Stvar ukusa