Kada postimo na vodi, uglavnom nam je izbor za slatkiše sužen. Zato vam donosimo kolač koji možete lako napraviti i u vreme posta. Kombinacija džema i čokoladnog testa čini ga neverovatno mekanim i ukusnim, a evo kako možete da ga spremite.
Sastojci:
- 400 g brašna
- 1 kesica praška za pecivo
- 200 g šećera
- pola kesice cimeta
- kašika kakaoa
- 2 kašike džema
- 400 ml vode
Priprema:
Rastopite šećer u vodi, pa dodajte ostale sastojke i dobro promešajte. Kalup obložite papirom za pečenje, izlijte smesu i pecite na 200°C 20 minuta. Dekorišite šećerom u prahu.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus