Bliži nam se veliki Uskršnji post pa ukoliko planirate da postite ceo post, ili bar jedan deo, nije na odmet da prikupite posne recepte. Danas sa vama delimo jedan recept za slatkiš koji je mekan i sočan i možete ga jesti bez griže savesti.

Sastojci:

Za biskvit:

  • 200 ml kisele vode
  • 7 kašika brašna
  • 3 kašike šećera 
  • 1 kašika džema po želji
  • 5 kašika posnog keksa
  • 3 kašike mlevenih oraha
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 1 kašika kakaoa
  • 1/2 praška za pecivo

Za fil:

  • 100 g posnog margarina
  • 3 kašike šećera u prahu 
  • 100 g mlevenog posnog keksa
  • 50 g mlevenih oraha 
  • 50 g otopljene čokolade
  • 100 ml soka od pomorandže

Preliv:

  • 100 g čokolade
  • 2 kašike ulja

Priprema:

Prosejati brašno, kakao i prašak za pecivo, dodati šećer, džem, keks i orahe mlevene, sipati ulje i sve izjednačiti. Pleh 20 x 20 cm (može i veći) obložiti pek papirom pa istresti testo i poravnati. Peći na 180 stepeni 30-40 minuta.

Za to vreme spremiti fil. Umutiti sa prah šečerom posni margarin penasto. U činiji pomešati posni keks, otopljenu čokoladu sok i izmešati. To spojiti sa umućenim margarinom mikserom. Ispečeni biskvit ohladiti pa premazati filom. Preliti sa otopljenom čokoladom

Izvor: Bakina i dekina kuhinja