Pite su poznate kao lako jelo koje se brzo priprema, a nadeve možete birati po želji - i slane i slatke. Kombinacija pilećeg mesa i kupusa je savršena za kasni ručak ili večeru, jer je bogata, sočna i hrskava. Pa ukoliko je poslužite uz kiselo mleko, pavlaku ili jogurt dobićete kompletan obrok.

Sastojci:

  • pakovanje kora za pitu
  • 1 glavica crnog luka
  • 600 g kupusa
  • 500 g pilećih prsa 
  • 150 ml ulja
  • 200 ml vode
  • so, biber

Priprema:

Izdinstajte luk sa 50 ml ulja, dodajte iseckano meso, malo vode. Dodajte kupus, začine i dinstajte deset minuta. Izmešajte 200 ml vode sa 50 - 100 ml ulja (po ukusu) mažite kore, dve - tri pa stavite fil. Umotajte i ređajte u podmazanu tepsiju. Odozgo premažite vodom i uljem i ostavite deset minuta da stoji. Za to vreme uključite rernu na 220 stepeni da se zagreva. Pecite dok ne porumeni, oko 30 minuta.
Pečenu isprskajte vodom, isecite i uživajte.

Izvor: Šerpica.net