Preliv od vanile se odlično slaže uz torte, kolače, palačinke, rolate. Kada ga jednom napravite i probate, imaćete želju sve da prelivate njime. Tekstura i ukus su savršeni, kad zamislite preliv od vanile, na ovo pomislite. Divan je topao ali i hladan jer ostane tečan i nakon što odstoji u frižideru gde može da stoji 3 dana nakon što se napravi.
Sastojci:
- 2 žumanceta
- 2 burbon vanilin šećera
- 2 kašike šećera
- 200ml mleka
- 200ml slatke pavlake
- 1 kašika gustina (može i manje ili više u zavisnosti koliko se gust preliv želi)
Priprema:
U šerpici žicom pomešati žumanca, vanilin šećer, šećer i gustin. Zatim umešati i slatku pavlaku i mleko. Šerpicu staviti na ringlu i grejati na srednjoj temperaturi uz mešanje. Preliv ne sme da zagori niti da proključa, ključ preliva je da se skloni sa ringle čim krene da se zgušnjava.
Da bi se izbeglo stvaranje “kožice” na prelivu, vruć preliv prebaciti u drugu posudu i prekriti providnom folijom. Tako ostaviti da se malo ili u potpunosti ohladi. Pre serviranja skinuti foliju. Višak čuvati u frižideru i zbog hlađenja sa folijom preliv će ostati kremast i kad se ohladi.
Izvor: Slatka domaćica
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus