Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JABUKE U ŠLAFROKU: Za pripremu vam treba nekoliko jednostavnih sastojaka - slatkiš za svačiji džep

Prave se brzo,a ukus je fantastičan.

 Jabuke u šlafroku Izvor: Printscreen/Instagram/Slatka domaćica

Jabuke u šlafroku su starinska, jednostavna poslastica. Specijalitet od pohovanih jabuka imaju ovaj neobičan naziv iz sledećeg razloga – šlafrok je nemačka reč za kućnu haljinu (na preklop), koju su nekada domaćice rado nosile. Tako se i jabuke "oblače" u gušću smesu za palačinke, pa se kolutovi jabuka prže.

Sastojci:

Testo:

  • 150g brašna
  • 1 kašičica šećera
  • prstohvat soli
  • 2 jajeta
  • 150ml mleka

Još:

  • 4 veće jabuke 
  • ulje za prženje
  • prah šećer, cimet šećer za posluživanje

Možda će vas zanimati

Priprema:

Za testo pomešati brašno, so i šećer, dodati jaja i mleko pa umutiti žicom. Ostaviti testo da odmori dok se ljušte jabuke. Jabuke oljuštiti i iseći na kolutove debljine 1cm. Sredinu najlakše odstraniti malom modlom za keksiće ili još bolje ako imate alatkicu baš za to. Spremne jabuke umočiti u testo i pržiti u ulju par minuta sa obe strane. Ispržene jabuke ocediti na ubrusu, tople ih uvaljati u mešavinu šećera i cimeta ko voli ili ih posuti prah šećerom. 

Pogledajte

01:00
Jabuke u šlafroku
Izvor: Instagram/slatkadomacica
Izvor: Instagram/slatkadomacica

 Izvor: Slatka domaćica

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Pročitajte još

Više na ovu temu

Tagovi

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti