Miris cimeta i jabuke ulepšaće vaš dom.
Sastojci:
4-5 jabuka
2 jajeta
2-3 pune kašike šećera
1 vanil šećer
pola kašikice soli
10 jako punih kašika brašna (koliko može da stane na kašiku)
2,5 dl mleka
1 dl kisele vode
1 kašika ulja
rendana kora od limuna
Za prženje:
oko 1 dl ulja (ili 3 kašike masti), po potrebi
Za posipanje:
3 kašike šećera u prahu
1 kašikica cimeta
Priprema:
Prvo pripremiti smesu za pohovanje, umutiti jaja sa šećerom, pa dodati sve ostale sastojke i fino izraditi. Smesa treba da bude gušća od smese za palačinke da bi se moglo zalepiti za jabuke. Zatim jabuke oprati, oljuštiti, pa izvaditi sredinu i iseći na deblje kolutove, ili na krupnije komade debljine oko 1 cm. U dublji tiganj sipati ulje, ili staviti maslac i dobro ugrejati na srednju temperaturu. Nakon toga uzimati kolutove jabuka, pa uvaljati u smesu za pohovanje i staviti u tiganj da se prži. Jabuke pržiti sa obe strane oko 2 minuta sve dok lepo ne porumene, a i jabuke ne omekšaju. Pohovane jabuke vaditi na papirni ubrus i ostaviti da se ocede od viška masnoće. Poslužiti toplo, posuti sa šećerom u prahu i cimetom, ili sa medom, čokoladom, po želji.
Zapečeni pire krompir sa šampinjonima
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom