Miris cimeta i jabuke ulepšaće vaš dom.

Sastojci:

4-5 jabuka

2 jajeta

2-3 pune kašike šećera

1 vanil šećer

pola kašikice soli

10 jako punih kašika brašna (koliko može da stane na kašiku)

2,5 dl mleka

1 dl kisele vode

1 kašika ulja

rendana kora od limuna

Za prženje:

oko 1 dl ulja (ili 3 kašike masti), po potrebi

Za posipanje:

3 kašike šećera u prahu

1 kašikica cimeta

Priprema:

Prvo pripremiti smesu za pohovanje, umutiti jaja sa šećerom, pa dodati sve ostale sastojke i fino izraditi. Smesa treba da bude gušća od smese za palačinke da bi se moglo zalepiti za jabuke. Zatim jabuke oprati, oljuštiti, pa izvaditi sredinu i iseći na deblje kolutove, ili na krupnije komade debljine oko 1 cm. U dublji tiganj sipati ulje, ili staviti maslac i dobro ugrejati na srednju temperaturu. Nakon toga uzimati kolutove jabuka, pa uvaljati u smesu za pohovanje i staviti u tiganj da se prži. Jabuke pržiti sa obe strane oko 2 minuta sve dok lepo ne porumene, a i jabuke ne omekšaju. Pohovane jabuke vaditi na papirni ubrus i ostaviti da se ocede od viška masnoće. Poslužiti toplo, posuti sa šećerom u prahu i cimetom, ili sa medom, čokoladom, po želji.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našim Facebook stranicama- Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: kuvanjeodsrca.rs