Šljive se kombinuju s testom, naročito u pitama, savijačama i tartovima, kao i sa raznim kolačima, što ih čini omiljenim voćem za kraj leta.
Za jabuke u šlafroku su svi čuli i probali, a šljive u šlafroku?
Ovo je starinski, pomalo zaboravljeni recept za pripremu poslastica od šljive. Umotane u testo, tople i slatke, obradovaće sve koji nikada nisu probali ovu poslasticu.
Za šljive u šlafroku je potrebno izdvojiti malo više vremena da se spreme, ali trud se isplati. Testo se pravi kao za palačinke, samo treba da biti gušće. U testo se umaču prepolovljene šljive i prže u ulju.
Potrebno vam je:
- 1000 g šljiva
- 250 ml mleka
- 250 ml mineralne vode
- 500 g brašna
- 3 jaja
- 2 kašike šećera
- 1/2 kašike šećera u prahu
- 1/2 kašike vanilin šećera
- ulje
Priprema:
Oprane šljive prepolovite i izvadite im koštice. Ulupajte jaja, pa im dodajte mleko, mineralnu vodu i šećer. Dodajte brašno i zamesite gusto testo.
Zagrejte malo više ulja, pa komade šljiva pomoću viljuške, umačite u smesu i stavljajte u ulje. Pržite dok ne porumene s obe strane. Ocedite šljive na papirnatom ubrusu.
Pre posluživanja pospite ih šećerom u prahu i vanilin šećerom.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: gastro.24sata.hr
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus