Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SVE IMATE U KUHINJI: Najlepši rolat od jabuka!

Autor Ilic Milica
Autor Ilic Milica

SVE IMATE U KUHINJI: Najlepši rolat od jabuka!

 Izvor: Foto: Profimedia

Napravite jednostavan i ukusan rolat i uživajte svim čulima u fenomenalnom ukusu.

Sastojci:

  • 5 kiselih jabuka
  • 4 jaja
  • 120 g šećera
  • 120 g brašna
  • 1 kašika praška za pecivo
  • 4 velike kašike vode
  • malo limunovog soka
  • cimet po ukusu

Priprema:

Jabuke operite i oljutite, preseći na polovine, a zatim ih tanko iseći na tanke kriške. Stavite jabuke u činiju i poprskati sokom od limuna da jabuke ne bi pocrnele.

Pleh u kojem ćete peći kolač obložite papirom za pečenje, narđajte jabuke. Uzeti malo cimeta i u prste posuti po jabukama. Količinu cimeta odredite po svom ukusu, ako volite jači ukus stavite više, ako ne stavite samo malčice. Čak umesto cimeta možete staviti i vanilin šećer.

Nakon ovog tepsiju ostavite sa strane, a počnite da pripremate smesu od jaja.

U posudu odvojiti belanca od žumanaca. Izmešati brašno i prašak za pecivo.

Žumanca umutite penasto sa šećerom postepeno dodavajući vodu kašiku po kašiku. Smesa treba da bude vazdušasta i penasta. Zatim postepeno dodajte brašno.

Umutite belanca u čvrstu penu pa postepeno kašikom dodavati u smesu od žumanaca.

Nežno izmešati da belanca ne bi spala, pa presuti u pleh preko jabuka. Staviti da se peče na 200 stepeni oko 20 minuta.

Pečen rolat izvaditi iz rerne i ostaviti da se prohladi, a potom ga istresti na papir za pečenje i urolati.

Kad je skroz hladan rolat iseći i pre služenja možete posuti šećerom u prahu.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: stvarukusa.rs

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti