Napravite jednostavan i ukusan rolat i uživajte svim čulima u fenomenalnom ukusu.
Sastojci:
- 5 kiselih jabuka
- 4 jaja
- 120 g šećera
- 120 g brašna
- 1 kašika praška za pecivo
- 4 velike kašike vode
- malo limunovog soka
- cimet po ukusu
Priprema:
Jabuke operite i oljutite, preseći na polovine, a zatim ih tanko iseći na tanke kriške. Stavite jabuke u činiju i poprskati sokom od limuna da jabuke ne bi pocrnele.
Pleh u kojem ćete peći kolač obložite papirom za pečenje, narđajte jabuke. Uzeti malo cimeta i u prste posuti po jabukama. Količinu cimeta odredite po svom ukusu, ako volite jači ukus stavite više, ako ne stavite samo malčice. Čak umesto cimeta možete staviti i vanilin šećer.
Nakon ovog tepsiju ostavite sa strane, a počnite da pripremate smesu od jaja.
U posudu odvojiti belanca od žumanaca. Izmešati brašno i prašak za pecivo.
Žumanca umutite penasto sa šećerom postepeno dodavajući vodu kašiku po kašiku. Smesa treba da bude vazdušasta i penasta. Zatim postepeno dodajte brašno.
Umutite belanca u čvrstu penu pa postepeno kašikom dodavati u smesu od žumanaca.
Nežno izmešati da belanca ne bi spala, pa presuti u pleh preko jabuka. Staviti da se peče na 200 stepeni oko 20 minuta.
Pečen rolat izvaditi iz rerne i ostaviti da se prohladi, a potom ga istresti na papir za pečenje i urolati.
Kad je skroz hladan rolat iseći i pre služenja možete posuti šećerom u prahu.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: stvarukusa.rs
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem