Umesto čuvenih špageta, napravite bolonjeze čorbu, jelo na kašiku kojem će se deca najviše obradovati. Priprema nije komplikovana, tako da smo sigurni da ćete uživati i u spremanju, ali i u degustaciji.
Sastojci:
- 1 glavica crvenog luka
- 2 šargarepe
- 200 g celera
- 300 g junećeg mlevenog mesa
- 400 g paradajza iz konzerve
- so, biber
- 1 kašičica slatke paprike
- 1 kašičica origana
- 600 ml vode
- proizvoljno gauda sira za serviranje
Priprema:
Na maslinovom ulju propržiti crveni luk i mleveno meso. Dodati šargarepu i celer iseckane na kockice (ili još bolje narendane). Začiniti, pa posle kratkog prženja, dodati paradajz i naliti vodom. Nakon ključanja, ostaviti da se krčka još petnaestak minuta na tihoj vatri. Servirati sa tost hlebom i narendanim kačkavaljem.
Izvor: Nismo kod kuće
AKO JE VAMA NEŠTO VAŽNO, VAŽNO JE I NAMA: SLAVIMO 20 GODINA!
Pica pita sa mlevenim mesom
Čoko moko torta za sve prilike
Figaro sitni kolači sa orasima
Slani kolač sa spanaćem idealan za proslave