Umesto čuvenih špageta, napravite bolonjeze čorbu, jelo na kašiku kojem će se deca najviše obradovati. Priprema nije komplikovana, tako da smo sigurni da ćete uživati i u spremanju, ali i u degustaciji.

Sastojci:

  • 1 glavica crvenog luka
  • 2 šargarepe
  • 200 g celera
  • 300 g junećeg mlevenog mesa
  • 400 g paradajza iz konzerve
  • so, biber
  • 1 kašičica slatke paprike
  • 1 kašičica origana
  • 600 ml vode
  • proizvoljno gauda sira za serviranje

Priprema:

Na maslinovom ulju propržiti crveni luk i mleveno meso. Dodati šargarepu i celer iseckane na kockice (ili još bolje narendane). Začiniti, pa posle kratkog prženja, dodati paradajz i naliti vodom. Nakon ključanja, ostaviti da se krčka još petnaestak minuta na tihoj vatri. Servirati sa tost hlebom i narendanim kačkavaljem.

Izvor: Nismo kod kuće