Umesto čuvenih špageta, napravite bolonjeze čorbu, jelo na kašiku kojem će se deca najviše obradovati. Priprema nije komplikovana, tako da smo sigurni da ćete uživati i u spremanju, ali i u degustaciji.
Sastojci:
- 1 glavica crvenog luka
- 2 šargarepe
- 200 g celera
- 300 g junećeg mlevenog mesa
- 400 g paradajza iz konzerve
- so, biber
- 1 kašičica slatke paprike
- 1 kašičica origana
- 600 ml vode
- proizvoljno gauda sira za serviranje
Priprema:
Na maslinovom ulju propržiti crveni luk i mleveno meso. Dodati šargarepu i celer iseckane na kockice (ili još bolje narendane). Začiniti, pa posle kratkog prženja, dodati paradajz i naliti vodom. Nakon ključanja, ostaviti da se krčka još petnaestak minuta na tihoj vatri. Servirati sa tost hlebom i narendanim kačkavaljem.
Izvor: Nismo kod kuće
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus