Sigurno već znate da tikvicu možete iskoristiti na razne načine. Možete pravite, pite, tartove, musaku, salate, a možete napraviti i picu. Ova pica je zdrava, mogu je jesti i oni koji paze na ishranu ili su na određenom režimu. A evo kako da je pripremite.
Sastojci:
- 3 tikvice
- so, biber, peršunov list
- 3 jajeta
- 4 kašike brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
Nadev:
- 1 svež paradajz
- paprika
- 200 g šunke
- 100 g kačkavalj
- origano
Priprema:
Tikvice operite, izrendajte, posolite i iscedite od viška vode. Pomešajte ih sa jajima, brašnom, praškom za pecivo i peršunom. Smesu sipajte u nauljen pleh i preko nje ređajte kriške paradajza, paprike, seckanu šunku i narendani kačkavalj. Pospite origanom i pecite na 180 stepeni 25 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem