Sigurno već znate da tikvicu možete iskoristiti na razne načine. Možete pravite, pite, tartove, musaku, salate, a možete napraviti i picu. Ova pica je zdrava, mogu je jesti i oni koji paze na ishranu ili su na određenom režimu. A evo kako da je pripremite.

Sastojci:

  • 3 tikvice
  • so, biber, peršunov list
  • 3 jajeta
  • 4 kašike brašna
  • 1 kašičica praška za pecivo

Nadev:

  • 1 svež paradajz
  • paprika
  • 200 g šunke
  • 100 g kačkavalj
  • origano

Priprema:

Tikvice operite, izrendajte, posolite i iscedite od viška vode. Pomešajte ih sa jajima, brašnom, praškom za pecivo i peršunom. Smesu sipajte u nauljen pleh i preko nje ređajte kriške paradajza, paprike, seckanu šunku i narendani kačkavalj. Pospite origanom i pecite na 180 stepeni 25 minuta.

Izvor: Stvar ukusa