Sigurno već znate da tikvicu možete iskoristiti na razne načine. Možete pravite, pite, tartove, musaku, salate, a možete napraviti i picu. Ova pica je zdrava, mogu je jesti i oni koji paze na ishranu ili su na određenom režimu. A evo kako da je pripremite.
Sastojci:
- 3 tikvice
- so, biber, peršunov list
- 3 jajeta
- 4 kašike brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
Nadev:
- 1 svež paradajz
- paprika
- 200 g šunke
- 100 g kačkavalj
- origano
Priprema:
Tikvice operite, izrendajte, posolite i iscedite od viška vode. Pomešajte ih sa jajima, brašnom, praškom za pecivo i peršunom. Smesu sipajte u nauljen pleh i preko nje ređajte kriške paradajza, paprike, seckanu šunku i narendani kačkavalj. Pospite origanom i pecite na 180 stepeni 25 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus