Da li postoji osoba koja ne voli čuveno italijansko jelo - špagete bolonjeze? Svi znaju da pripreme jer je jednostavno, špagete, mleveno meso i paradajz sos. Ali većina ljudi pravi greške pri pripremi, a u tekstu saznajte kako da ispravite te greške i da učinite ovo jelo još ukusnijim.
Recept za pravi bolonjeze sos pročitajte OVDE.
1. Koristite taljatele, a ne špagete
Ovo jelo potiče iz Bolonje, a tamo se bolonjeze prave sa taljatelama, a ne špagetama. Taljatele su vrsta šire paste i bolje upijaju sastojke, pa vam nude sasvim novo gastronomsko iskustvo.
2. Ne koristite puno sosa
Italijani veruju da je testenina kraljica jela, a sos tek ukras. Zato nemojte preterivati sa umakom, već sipajte samo onoliko koliko je dovoljno.
3. Držite se recepta
Pravi bolonjeze sos kuva se otprilike sat i po na umerenoj temperaturi i sadrži određene sastojke. Ne bi trebalo da dodajete namirnice po svom ukusu ako želite tradicionalni bolonjeze sos.
Gusta krompir čorba sa slaninicom
Pileći file u aromatičnom sosu od pavlake i paradajza
Recept za najukusniju karbonaru sa piletinom - bez pavlake!
salata
posno