Da li postoji osoba koja ne voli čuveno italijansko jelo - špagete bolonjeze? Svi znaju da pripreme jer je jednostavno, špagete, mleveno meso i paradajz sos. Ali većina ljudi pravi greške pri pripremi, a u tekstu saznajte kako da ispravite te greške i da učinite ovo jelo još ukusnijim.

Recept za pravi bolonjeze sos pročitajte OVDE.

1. Koristite taljatele, a ne špagete

Ovo jelo potiče iz Bolonje, a tamo se bolonjeze prave sa taljatelama, a ne špagetama. Taljatele su vrsta šire paste i bolje upijaju sastojke, pa vam nude sasvim novo gastronomsko iskustvo.

2. Ne koristite puno sosa 

Italijani veruju da je testenina kraljica jela, a sos tek ukras. Zato nemojte preterivati sa umakom, već sipajte samo onoliko koliko je dovoljno.

3. Držite se recepta

Pravi bolonjeze sos kuva se otprilike sat i po na umerenoj temperaturi i sadrži određene sastojke. Ne bi trebalo da dodajete namirnice po svom ukusu ako želite tradicionalni bolonjeze sos.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs