Recept za sipkavo testo: Najbolja podloga za pite, a možete ga čuvati i u zamrzivaču
U par jednostavnih koraka napravite sipkavo testo.
Sastojci:
- 300 g brašna
- malo praška za pecivo
- vanilin šećer
- so
- 3 jajeta
- 150 g putera (ili margarina)
- 100 g šećera
- mleko (po potrebi)
Priprema:
Brašno i prašak za pecivo prosejte na radnu površinu ili u posudu za mešenje.
U sredinu utisnite udubljenje, unutra stavite šećer, vanilin šećer, so, jaja i mleko (ili vodu).
Viljuškom pomešajte s onoliko brašna da dobijete gustu masu. Smesi dodajte komadiće putera, dodajte još brašna i sve dobro zamesite.
Ako se testo lepi, stavite ga u celofan i u frižider.
Potom ga razvaljajte u delovima na pobrašnjenoj radnoj površini.
Napomena: Sipkavo (prhko) testo pre pečenja i filovanja izbodite viljuškom, kako se ne bi stvorili mehurići. SAVET: Sipkavo testo možete da čuvate u frižideru nekoliko dana, a u zamrzivaču i duže. Umotajte ga u celofan ili stavite u kesu za zamrzivač. *Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs