U par jednostavnih koraka napravite sipkavo testo.
Sastojci:
- 300 g brašna
- malo praška za pecivo
- vanilin šećer
- so
- 3 jajeta
- 150 g putera (ili margarina)
- 100 g šećera
- mleko (po potrebi)
Priprema:
Brašno i prašak za pecivo prosejte na radnu površinu ili u posudu za mešenje.
U sredinu utisnite udubljenje, unutra stavite šećer, vanilin šećer, so, jaja i mleko (ili vodu).
Viljuškom pomešajte s onoliko brašna da dobijete gustu masu. Smesi dodajte komadiće putera, dodajte još brašna i sve dobro zamesite.
Ako se testo lepi, stavite ga u celofan i u frižider.
Potom ga razvaljajte u delovima na pobrašnjenoj radnoj površini.
Napomena: Sipkavo (prhko) testo pre pečenja i filovanja izbodite viljuškom, kako se ne bi stvorili mehurići.
SAVET: Sipkavo testo možete da čuvate u frižideru nekoliko dana, a u zamrzivaču i duže. Umotajte ga u celofan ili stavite u kesu za zamrzivač.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem