U par jednostavnih koraka napravite sipkavo testo.
Sastojci:
- 300 g brašna
- malo praška za pecivo
- vanilin šećer
- so
- 3 jajeta
- 150 g putera (ili margarina)
- 100 g šećera
- mleko (po potrebi)
Priprema:
Brašno i prašak za pecivo prosejte na radnu površinu ili u posudu za mešenje.
U sredinu utisnite udubljenje, unutra stavite šećer, vanilin šećer, so, jaja i mleko (ili vodu).
Viljuškom pomešajte s onoliko brašna da dobijete gustu masu. Smesi dodajte komadiće putera, dodajte još brašna i sve dobro zamesite.
Ako se testo lepi, stavite ga u celofan i u frižider.
Potom ga razvaljajte u delovima na pobrašnjenoj radnoj površini.
Napomena: Sipkavo (prhko) testo pre pečenja i filovanja izbodite viljuškom, kako se ne bi stvorili mehurići.
SAVET: Sipkavo testo možete da čuvate u frižideru nekoliko dana, a u zamrzivaču i duže. Umotajte ga u celofan ili stavite u kesu za zamrzivač.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus