Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kulinarski trikovi

Recept za sipkavo testo: Najbolja podloga za pite, a možete ga čuvati i u zamrzivaču

Autor Stvar ukusa
Autor Stvar ukusa

Recept za sipkavo testo: Najbolja podloga za pite, a možete ga čuvati i u zamrzivaču

Izvor: Foto: Shutterstock

U par jednostavnih koraka napravite sipkavo testo.

Sastojci:

  • 300 g brašna
  • malo praška za pecivo
  • vanilin šećer
  • so
  • 3 jajeta
  • 150 g putera (ili margarina)
  • 100 g šećera
  • mleko (po potrebi)

Priprema:

Brašno i prašak za pecivo prosejte na radnu površinu ili u posudu za mešenje.

U sredinu utisnite udubljenje, unutra stavite šećer, vanilin šećer, so, jaja i mleko (ili vodu).

Viljuškom pomešajte s onoliko brašna da dobijete gustu masu. Smesi dodajte komadiće putera, dodajte još brašna i sve dobro zamesite.

Ako se testo lepi, stavite ga u celofan i u frižider.

Potom ga razvaljajte u delovima na pobrašnjenoj radnoj površini.

Napomena: Sipkavo (prhko) testo pre pečenja i filovanja izbodite viljuškom, kako se ne bi stvorili mehurići. SAVET: Sipkavo testo možete da čuvate u frižideru nekoliko dana, a u zamrzivaču i duže. Umotajte ga u celofan ili stavite u kesu za zamrzivač. *Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti