Za sve ljubitelje tikvica, stiže još jedan odličan, a praktičan recept. Ova izlivena pita može da vam bude obrok ili prilog uz glavno jelo. Još jedna odlična stvar je što je i sutradan jednako ukusna.
Sastojci:
- 2 veće ili 3 manje tikvice
- so, biber
- 3 jajeta
- 100 ml mleka
- 70 g brašna
- 1/2 kašičice praška za pecivo
- 100 g kačkavalja
Priprema:
Izrendajte tikvice, posolite ih, promešajte i ostavite 10-tak minuta. Zatim iscedite visak tečnosti. U većoj činiji sjedinite tikvice, jaja, mleko, brašno, prašak za pecivo, so i biber. Okrugli kalup 24 cm obložte papirom za pečenje. Izlijte smesu i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 35-40 minuta. Desetak minuta pred kraj preko pite rasporedite izrendani sir. Sačekajte da se pita ohladi pa je isecite i poslužite.
Izvor: Cooking.rs
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem