Prženi, pečeni ili kuvani, sa salatom ili uz meso, krompir je uvek jelo za uživanje. Uz dodatak začina dobija se ukusan obrok, idealan za sve prilike, a uz kašiku omiljene zimnice - ajvara ispašće još lepše.
Ovako pripremljen krompir možete jesti kao prilog uz neko meso, a možete i samostalno.
Sastojci:
- 2-3 veća krompira
- so, biber
- 1 kašičica belog luka u granulama
- 1 kašika ajvara
- 2 struka mladog luka
- malo tucane paprike
- ulje
Priprema:
Krompir očistiti i iseći na listiće. Dodajte ulje,začine, ajvar, seckan mladi luk i sve izmešajte. Veći tiganj premazati uljem i rasporediti krompir. Dodati 2-3 kašike vode i pokriti. Peći na niskoj temperaturi 20 min.
Izvor: Bakina i dekina kuhinja
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus