Prženi, pečeni ili kuvani, sa salatom ili uz meso, krompir je uvek jelo za uživanje. Uz dodatak začina dobija se ukusan obrok, idealan za sve prilike, a uz kašiku omiljene zimnice - ajvara ispašće još lepše.

Ovako pripremljen krompir možete jesti kao prilog uz neko meso, a možete i samostalno.

Sastojci:

  • 2-3 veća krompira
  • so, biber
  • 1 kašičica belog luka u granulama
  • 1 kašika ajvara
  • 2 struka mladog luka
  • malo tucane paprike
  • ulje

Priprema:

Krompir očistiti i iseći na listiće. Dodajte ulje,začine, ajvar, seckan mladi luk i sve izmešajte. Veći tiganj premazati uljem i rasporediti krompir. Dodati 2-3 kašike vode i pokriti. Peći na niskoj temperaturi 20 min.

Izvor: Bakina i dekina kuhinja