Krompir bez mesa za 20 minuta.

Prženi, pečeni ili kuvani, sa salatom ili uz meso, krompir je uvek jelo za uživanje. Uz dodatak začina dobija se ukusan obrok, idealan za sve prilike, a uz kašiku omiljene zimnice - ajvara ispašće još lepše.
Ovako pripremljen krompir možete jesti kao prilog uz neko meso, a možete i samostalno.
Sastojci:
- 2-3 veća krompira
- so, biber
- 1 kašičica belog luka u granulama
- 1 kašika ajvara
- 2 struka mladog luka
- malo tucane paprike
- ulje
Priprema:
Krompir očistiti i iseći na listiće. Dodajte ulje,začine, ajvar, seckan mladi luk i sve izmešajte. Veći tiganj premazati uljem i rasporediti krompir. Dodati 2-3 kašike vode i pokriti. Peći na niskoj temperaturi 20 min.
Izvor: Bakina i dekina kuhinja
Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.