Pripremite savršeno ukusan slatkiš koji ne zahteva uključivanje rerne, kuvanje komplikovanih filova na pari, kao ni puno vremena. Za ovaj recept ne treba ni brašno ni mleko. Rezultat je torta spremljena za samo nekoliko minuta.
Sastojci:
- 200 g čokoladnog keksa
- 100 g orašastih plodova po ukusu
- 80 g maslaca
- prstohvat soli
- 200 g Nutele
- 400 g krem sira
- 50 g šećera u prahu
- 200 ml slatke pavlake
Za ukrašavanje:
- orašasti plodovi
- Nutela za ukrašavanje
Priprema:
Keks sameljite, kao i orašaste plodove. Pomešajte ih u jednoj činiji, a zatim rastopite maslac i ulijte u smesu i sve zajedno promešajte da se sjedini. U kalupu utisnite smesu, koja će biti podloga za vašu tortu. Podlogu dobro pritisnite kako bi bila što kompaktnija, neka prekriva i bočne stranice vašeg kalupa, ne samo dno. U drugu posudu stavite svež sir (200g) i nutelu, pa umutite. Smesu izlijte preko podloge od keksa. Zatim umutite slatku pavlaku i šećer u prahu. Preostalih 200 g sira izmešajte sa strane pa zatim ulijte smesu od pavlake i šećera u prahu pa sve zajedno dobro izmiksajte.
Prelijte tu smesu preko prethodnog sloja od čokolade. Ukrasite vrh torte nutelom i komadićima oraha, po želji. Stavite tortu u frižider da se potpuno ohladi.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus