Pripremite savršeno ukusan slatkiš koji ne zahteva uključivanje rerne, kuvanje komplikovanih filova na pari, kao ni puno vremena. Za ovaj recept ne treba ni brašno ni mleko. Rezultat je torta spremljena za samo nekoliko minuta.

Sastojci:

  • 200 g čokoladnog keksa
  • 100 g orašastih plodova po ukusu
  • 80 g maslaca
  • prstohvat soli
  • 200 g Nutele
  • 400 g krem sira
  • 50 g šećera u prahu
  • 200 ml slatke pavlake

Za ukrašavanje:

  • orašasti plodovi
  • Nutela za ukrašavanje

Priprema:

Keks sameljite, kao i orašaste plodove. Pomešajte ih u jednoj činiji, a zatim rastopite maslac i ulijte u smesu i sve zajedno promešajte da se sjedini. U kalupu utisnite smesu, koja će biti podloga za vašu tortu. Podlogu dobro pritisnite kako bi bila što kompaktnija, neka prekriva i bočne stranice vašeg kalupa, ne samo dno. U drugu posudu stavite svež sir (200g) i nutelu, pa umutite. Smesu izlijte preko podloge od keksa. Zatim umutite slatku pavlaku i šećer u prahu. Preostalih 200 g sira izmešajte sa strane pa zatim ulijte smesu od pavlake i šećera u prahu pa sve zajedno dobro izmiksajte.

Prelijte tu smesu preko prethodnog sloja od čokolade. Ukrasite vrh torte nutelom i komadićima oraha, po želji. Stavite tortu u frižider da se potpuno ohladi. 

Izvor: Stvar ukusa