Napravite čokoladnu tortu brzo i jednostavno bez velikog nereda u kuhinji. Potrebna vam je samo jedna posuda u kojoj ćete pomešati sastojke. Zatim ih samo izlijte u pleh za pečenje, a kad je gotovo prelijte glazurom.

Sastojci:

  • 1½ šolje brašna
  • 1 šolja šećera
  • 6 kašika kakaoa
  • 1 kašičica sode bikarbone
  • ½ kašičice soli
  • 1 šolja hladne vode
  • ½ šolje ulja 
  • 1 kašika alkoholnog sirćeta
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • 130 g seckane čokolade
  • 4 kašike tople vode

Priprema:

Zagrejte rernu na 180 ° C. Umutite brašno, šećer, kakao, sodu bikarbonu i so. Napravite četiri udubljenja u mešavini, pa u njih sipajte mokre sastojke - vodu, vanilu, sirće i ulje. Zatim umutite da se sjedine, pazeći da su svi suvi sastojci pomešani. Pecite oko pola sata ili dok čačkalica ne bude čista kada je zabodete u tortu.
Ohladite tortu nekih pola sata pre preokretanja i vađenja iz kalupa. Prelijte ganašom ili pospite šećerom u prahu. Da biste napravili ganaš, Otopite čokoladu sa toplom vodom. Prelijte ganaš preko torte. Ganaš će se vremenom malo stvrdnuti.

Izvor: Stvar ukusa