Napravite čokoladnu tortu brzo i jednostavno bez velikog nereda u kuhinji. Potrebna vam je samo jedna posuda u kojoj ćete pomešati sastojke. Zatim ih samo izlijte u pleh za pečenje, a kad je gotovo prelijte glazurom.
Sastojci:
- 1½ šolje brašna
- 1 šolja šećera
- 6 kašika kakaoa
- 1 kašičica sode bikarbone
- ½ kašičice soli
- 1 šolja hladne vode
- ½ šolje ulja
- 1 kašika alkoholnog sirćeta
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 130 g seckane čokolade
- 4 kašike tople vode
Priprema:
Zagrejte rernu na 180 ° C. Umutite brašno, šećer, kakao, sodu bikarbonu i so. Napravite četiri udubljenja u mešavini, pa u njih sipajte mokre sastojke - vodu, vanilu, sirće i ulje. Zatim umutite da se sjedine, pazeći da su svi suvi sastojci pomešani. Pecite oko pola sata ili dok čačkalica ne bude čista kada je zabodete u tortu.
Ohladite tortu nekih pola sata pre preokretanja i vađenja iz kalupa. Prelijte ganašom ili pospite šećerom u prahu. Da biste napravili ganaš, Otopite čokoladu sa toplom vodom. Prelijte ganaš preko torte. Ganaš će se vremenom malo stvrdnuti.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus