Izuzetno kremasta i lagana torta sa piškotama i dva fila, toliko se lako pravi da uspeva i početnicima. Što je najvažnije nećete morati da palite rernu i kuvate filove, a izgleda kao iz najbolje poslastičarnice.
Sastojci:
Za fil:
- 600 g slatke pavlake
- 400 g maskarpone sira
- 100 g nutele
- 50 g šećera u prahu
Za koru:
- 300 g piškota
- 200 ml mleka
Priprema:
U kalupa prečnika 20 cm poređajte piškote prethodno namočene u mleko. Ređajte ih na dno i uspravno oko ivica kalupa u krug. Maskarpone sir da šećerom u prahu umutite mikserom. Slatku pavlaku mutite dok ne dobijete gust šlag. Dodajte maskarpone i sve izmešajte varjačom da se lepo sjedini. Fil podelite u dva dela, pa u jedan dodajte nutelu. Od svake smese odvadite po dve pune kašike fila, koji će vam kasnije polužiti za dekoraciju. U kalup prvo sipajte beli, potom i crni fil. Stavite u frižider na nekih sat vremena da se stegne. Odvojene filove sipajte u špric, pa lagano istiskajte na vrh torte formirajući male loptice. Nakon dekorisanja spremna je za služenje
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus