Izuzetno kremasta i lagana torta sa piškotama i dva fila, toliko se lako pravi da uspeva i početnicima. Što je najvažnije nećete morati da palite rernu i kuvate filove, a izgleda kao iz najbolje poslastičarnice.
Sastojci:
Za fil:
- 600 g slatke pavlake
- 400 g maskarpone sira
- 100 g nutele
- 50 g šećera u prahu
Za koru:
- 300 g piškota
- 200 ml mleka
Priprema:
U kalupa prečnika 20 cm poređajte piškote prethodno namočene u mleko. Ređajte ih na dno i uspravno oko ivica kalupa u krug. Maskarpone sir da šećerom u prahu umutite mikserom. Slatku pavlaku mutite dok ne dobijete gust šlag. Dodajte maskarpone i sve izmešajte varjačom da se lepo sjedini. Fil podelite u dva dela, pa u jedan dodajte nutelu. Od svake smese odvadite po dve pune kašike fila, koji će vam kasnije polužiti za dekoraciju. U kalup prvo sipajte beli, potom i crni fil. Stavite u frižider na nekih sat vremena da se stegne. Odvojene filove sipajte u špric, pa lagano istiskajte na vrh torte formirajući male loptice. Nakon dekorisanja spremna je za služenje
Izvor: Stvar ukusa
Pileći file u aromatičnom sosu od pavlake i paradajza
Recept za najukusniju karbonaru sa piletinom - bez pavlake!
salata
posno
pite