Kada vam se jede slatko, jeste da je lakše da odete u radnju i samo kupite kinder čokoladicu, ali kada napravite kinder tortu imaćete više, a možete da je služite i na rođendanima, ali i kada vam dođu gosti. Fil se pravi od pudinga i kinder čokolade, a kora od keksa i nutele. Na kraju sve to ukrasite čokoladnom glazurom. Olakšavajuće je i to što se ne peče, pa ćete je brzo napraviti.  

Sastojci:

Za koru:

  • 300 g keksa 
  • 200 ml mleka 
  • 250 g nutele 

Za fil:

  • 500 ml mleka 
  • 80 g pudinga od vanile 
  • 70 g šećera 
  • 250 g maskarpone sira 
  • 20 g vanilin šećera 
  • 450 ml slatke pavlake 
  • 250 g kinder čokolade
  • 200 g čokolade 

Priprema:

Keks umočite u mleko i poređajte u kalup, a zatim premažite nutelom, pa stavite još jedan red keksa. U mleko dodajte puding i šećer, pa kuvajte, uz neprestano mešanje dok se ne zgusne. Ohladite u frižideru, pa umutite i dodajte maskarpone. Sjedinite mikserom, pa dodajte umućenu slatku pavlaku (300 ml) i seckanu kinder čokoladu (150 g). Sve lepo sjedinite i premažite preko keksa. Ohladite u frižideru sat vremena. Preko sipajte glazuru od čokolade i slatke pavlake (150 ml). Ukrasite seckanom kinder čokoladom. 

Izvor: Stvar ukusa