Ako volite kolače, ova čokoladna poslastica sa filom od sira će vas oduševiti. Brzinski umutite sastojke za koru, pa je ravnomerno sipajte u pleh, a preko dodajte fil od sira pomoću šprica za kolače i sipajte prvo horizontalno, pa vertikalno, sa razmakom da se oblikuju kvadrati. Tokom pečenja biskvit će narasti i ispuniće šupljine između fila.
Sastojci:
Za nadev:
- 250 g svežeg sira
- 1 jaje
- 1 kašičica vanilin šećera
- 50 g šećera
- 1,5 kašičica skroba
Za koru:
- 4 jajeta
- prstohvat soli
- 1,5 kašičica praška za pecivo
- 140 g šećera
- 100 g putera
- 30 g kakaoa
- 160 g brašna
Priprema:
Pomešajte sastojke za nadev i dobro sjedinite štapnim mikserom. Jaja umutite se šećerom i prstohvatom soli, pa dodajte istopljeni puter i nastavite da mutite. Dodajte prosejano brašno, kakao i prašak za pecivo. Dobro promešajte, pa sipajte u kalup koji ste obložili pek papirom. Zatim smesu sa sirom sipajte u špric za kolače, pa sipajte preko smese u obliku rešetke. Pecite na 180°C oko 35-40 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus