Ako volite kolače, ova čokoladna poslastica sa filom od sira će vas oduševiti. Brzinski umutite sastojke za koru, pa je ravnomerno sipajte u pleh, a preko dodajte fil od sira pomoću šprica za kolače i sipajte prvo horizontalno, pa vertikalno, sa razmakom da se oblikuju kvadrati. Tokom pečenja biskvit će narasti i ispuniće šupljine između fila.
Sastojci:
Za nadev:
- 250 g svežeg sira
- 1 jaje
- 1 kašičica vanilin šećera
- 50 g šećera
- 1,5 kašičica skroba
Za koru:
- 4 jajeta
- prstohvat soli
- 1,5 kašičica praška za pecivo
- 140 g šećera
- 100 g putera
- 30 g kakaoa
- 160 g brašna
Priprema:
Pomešajte sastojke za nadev i dobro sjedinite štapnim mikserom. Jaja umutite se šećerom i prstohvatom soli, pa dodajte istopljeni puter i nastavite da mutite. Dodajte prosejano brašno, kakao i prašak za pecivo. Dobro promešajte, pa sipajte u kalup koji ste obložili pek papirom. Zatim smesu sa sirom sipajte u špric za kolače, pa sipajte preko smese u obliku rešetke. Pecite na 180°C oko 35-40 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem