Ako volite osvežavajuće i lagane deserte onda obavezno probajte kolač koji se ne peče sa filom od pomorandži. Svideće vam se na pravi zalogaj, a za pripremu vam treba 10-ak minuta. Kisela pavlaka daje taj osvežavajući ukus, a sada je možete napraviti sami. Red piškota, zatim red belog fila od slatke i kisele pavlake, a potom i fil od pomorandže. 

Sastojci:

  • 200 g piškota 
  • 300 ml soka od pomorandže 
  • 250 g pomorandži 
  • 100 g šećera
  • 100 ml vode 
  • 40 g skroba 

Za fil: 

  • 300 g kisele pavlake 
  • 100 g šećera u prahu 
  • 100 ml slatke pavlake 

Priprema:

Piškote umočite u sok od pomorandže i poređajte u tepsiju. Kiselu pavlaku umutite sa šećerom u prahu i dodajte slatku pavlaku. Sjedinite mikserom. Sipajte preko piškota, a zatim pomorandže isecite, pa kuvajte sa šećerom. Kada puste vodu, dodajte vodu pomešanu sa skrobom i kuvajte dok se malo ne zgusnu, uz konstantno mešanje. Kašikom sipajte preko fila, a zatim drškom od kašike malo prošarajte kako biste napravili šaru. Stavite u frižider na 2 sata. 

Izvor: Stvar ukusa