Ako volite osvežavajuće i lagane deserte onda obavezno probajte kolač koji se ne peče sa filom od pomorandži. Svideće vam se na pravi zalogaj, a za pripremu vam treba 10-ak minuta. Kisela pavlaka daje taj osvežavajući ukus, a sada je možete napraviti sami. Red piškota, zatim red belog fila od slatke i kisele pavlake, a potom i fil od pomorandže.
Sastojci:
- 200 g piškota
- 300 ml soka od pomorandže
- 250 g pomorandži
- 100 g šećera
- 100 ml vode
- 40 g skroba
Za fil:
- 300 g kisele pavlake
- 100 g šećera u prahu
- 100 ml slatke pavlake
Priprema:
Piškote umočite u sok od pomorandže i poređajte u tepsiju. Kiselu pavlaku umutite sa šećerom u prahu i dodajte slatku pavlaku. Sjedinite mikserom. Sipajte preko piškota, a zatim pomorandže isecite, pa kuvajte sa šećerom. Kada puste vodu, dodajte vodu pomešanu sa skrobom i kuvajte dok se malo ne zgusnu, uz konstantno mešanje. Kašikom sipajte preko fila, a zatim drškom od kašike malo prošarajte kako biste napravili šaru. Stavite u frižider na 2 sata.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem