Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RED PIŠKOTA, BELI KREM OD KISELE PAVLAKE I KUVANI FIL OD POMORANDŽI: Domaćice ga rado spremaju za specijalne prilike!

Počastite se posle ukusnog ručka osvežavajućom poslasticom od pomorandže, piškota i kisele pavlake.

 Osvežavajuća torta sa pomorandžom kiselom pavlakom i piškotama Izvor: Printscreen/YT/Cookrate - Cakes

Ako volite osvežavajuće i lagane deserte onda obavezno probajte kolač koji se ne peče sa filom od pomorandži. Svideće vam se na pravi zalogaj, a za pripremu vam treba 10-ak minuta. Kisela pavlaka daje taj osvežavajući ukus, a sada je možete napraviti sami. Red piškota, zatim red belog fila od slatke i kisele pavlake, a potom i fil od pomorandže. 

Sastojci:

  • 200 g piškota 
  • 300 ml soka od pomorandže 
  • 250 g pomorandži 
  • 100 g šećera
  • 100 ml vode 
  • 40 g skroba 

Za fil: 

  • 300 g kisele pavlake 
  • 100 g šećera u prahu 
  • 100 ml slatke pavlake 

Možda će vas zanimati

Priprema:

Piškote umočite u sok od pomorandže i poređajte u tepsiju. Kiselu pavlaku umutite sa šećerom u prahu i dodajte slatku pavlaku. Sjedinite mikserom. Sipajte preko piškota, a zatim pomorandže isecite, pa kuvajte sa šećerom. Kada puste vodu, dodajte vodu pomešanu sa skrobom i kuvajte dok se malo ne zgusnu, uz konstantno mešanje. Kašikom sipajte preko fila, a zatim drškom od kašike malo prošarajte kako biste napravili šaru. Stavite u frižider na 2 sata. 

Izvor: Stvar ukusa 

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Pročitajte još

Više na ovu temu

Komentari 1

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Panona

Pravila sam, nisam oduševljena. Još sam i dodala 100g bele čokolade kako bih 'unapredila' kremu; kisela i slatka pavlaka sa 2 kesice želatina su mi 'tanke' za uživanje, bolje bi bilo da je išao neki krem sir, nešto masnije, punije, nedostajalo je čokolade po našem ukusu, volimo je u kombinaciji sa narandžom, dodala sam 100g na vrh kao preliv. Čokolada je poboljšala utisak ali sveukupan utisak cele moje porodice je: Tanjušno, neupečatljivo... Hvala na receptu, probali smo, neću je više praviti.

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti